Ανδρέας Μακρής: Ιστορία δύο χρόνων είναι μόνο η αρχή… (βίντεο)

Τα 20 του χρόνια έκλεισε σήμερα ο Ανδρέας Μακρής, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης να αριθμεί δύο γεμάτα χρόνια στην Ανόρθωση. Με αφορμή τα γενέθλια του, αλλά και την επέτειο από το ντεμπούτο του με την κυανόλευκη φανέλα, ετοιμάσαμε ένα μικρό αφιέρωμα για τον Μακρή και σας θυμίζουμε το μέχρι τώρα οδοιπορικό του στην Ανόρθωση.

Η μεταγραφή

makrisΑς πάρουμε τα πράματα από την αρχή, παραμονές του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα και συγκεκριμένα στις 19/1, είχε σκάσει η είδηση πως η ομάδα μας πήρε νεαρό ποδοσφαιριστή από την Πάφο. Το ψάξαμε, το επιβεβαιώσαμε με το όνομα αυτού να είναι Ανδρέας Μακρής. Ένας νεαρός με καλές μεν συστάσεις, αλλά με προοπτική σε βάθος χρόνου. Το γεγονός πως θα ερχόταν στην ομάδα το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με το ότι η ομάδα ήταν πρώτη και έψαχνε για μεταγραφές τίτλου, έκαναν τη μεταγραφή του να περάσει στο ντούκου, πίσω από τα ονόματα των Γκάλαμαζ, Ρουί Ντουάρτε και Αντρέα Αβραάμ.

makrhsΤο καλοκαίρι ήρθε στην Ανόρθωση, ωστόσο το νεαρό της ηλικίας του και το γεγονός πως ήταν στρατεύσιμος τον έστειλαν κατευθείαν στη δεύτερη ομάδα. Τα επιτεύγματα του όμως με την Εθνική Νέων, ενίσχυαν τη φήμη πως πρόκειται για ένα πραγματικό ανερχόμενο ταλέντο.

Το ντεμπούτο

Ντεμπούτο με την κυανόλευκη φανέλα, έκανε πριν 2 χρόνια παρά δύο ημέρες. Απόγευμα Σαββάτου και συγκεκριμένα ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, στο παιχνίδι απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα στο στάδιο «Αμμόχωστος». Το χρονόμετρο σημάδευε το 78ο λεπτό, με τον Ανδρέα να περνά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Φοφανά.makrhsΜε την Ανόρθωση να έχει κατεβάσει ταχύτητα, λόγω και του υπέρ της 3-0, ήταν φυσικό αναμενόμενο ο νεαρός και γεμάτος όνειρα Ανδρέας να μην μπορεί να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Αυτό όμως δεν απογοήτευσε τον Ζόρζε Κόστα, που μια βδομάδα αργότερα, με τον Άρη στο Αντώνης Παπαδόπουλος, δεν κώλωσε και τον έριξε μέσα στο 69’ στη θέση του Μπεν Σουσιάν με το παιχνίδι να βρίσκεται στο 0-0. Ήταν τότε που ο Μακρής άρχισε να μαγνητίζει τα πρώτα βλέμματα πάνω του, δαιμόνιος από δεξιά σέρβιρε έτοιμα γκολ στον Οκκά. Έδειξε πως το μόνο που χρειαζόταν ήταν συμμετοχές και χρόνος.

Στα παιχνίδια που ακολούθησαν, με Ερμή, Ομόνοια και Απόλλωνα ο Ζόρζε Κόστα του έδινε χρόνο συμμετοχής, ωστόσο αυτός ήταν και δεν ήταν 10-15 λεπτά το παιχνίδι. Οι εμφανίσεις του ήταν τέτοιες που αποτελούσε όαση στην Ανόρθωση και τον κόσμο να θέλει να τον βλέπει να αγωνίζεται όλο και περισσότερο.

Το πρώτο γκολ

makris antreas goal vsALKIΤο πρώτο του γκολ ήρθε στις 12/1/2014, σε κεκλεισμένων εντός έδρας παιχνίδι με την Αλκή, με τον Ανδρέα να περνά ως αλλαγή στο 63’ και 14 λεπτά αργότερα να χρίζεται σκόρερ.
https://www.youtube.com/watch?v=uvjPjbnf0l8

Οι εμφανίσεις του, ήταν το μεγαλύτερο όπλο του μικρού και ανάγκασαν τον Ζόρζε Κόστα να του δώσει φανέλα βασικού, τόσο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο κύπελλο στις 15.1 όσο και στις 18/1, στη νίκη με 6-1 επί της Δόξας.

Ο Πορτογάλος όμως ήταν αγύριστο κεφάλι και την επόμενη βδομάδα, στο παιχνίδι με την ΑΕΚουκλιών, άφησε εκτός του Μακρή για να αγωνιστεί στη θέση του ο Μπεσέρα. Το αποτέλεσμα; Ο μικρός τους ξεφτίλισε, μπήκε μέσα στο 79’ και 10 λεπτά αργότερα ισοφάρισε σε 2-2 σώζοντας τον βαθμό.

Βασικός επί Κωστένογλου

makrisΟ Πορτογάλος έφυγε, ο Κωστένογλου ήρθε, με τον Μακρή να αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές του Ελλαδίτη τεχνικού, αλλά και την ελπίδα στον κόσμο για μια καλύτερη μέρα. Δώδεκα συμμετοχές ως βασικός, πέντε ως αλλαγή μέτρησε με τον Κώστενογλου στον πάγκο, με το κοντέρ συνολικά να καταγράφει 13 συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα, 12 ως αλλαγή, 2 τέρματα μέσα σε 1131 αγωνιστικά λεπτά, σε μία Ανόρθωση όμως που νοσούσε και έψαχνε γιατρειά. Το τέλος της χρονιάς τον βρίσκει να βραβεύεται ως ο κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής στο νησί.

makris vraveusiO Πάους τον απογείωσε…

Η έλευση του Αντρέ Πάους, απογείωσε τον νεαρό ποδοσφαιριστή. Οι δύο δουλέψανε μαζί, ο Ολλανδός τον πίστεψε και ο Μακρής τον δικαίωσε. Η περσινή χρονιά του Ανδρέα ήταν ονειρική για τον ίδιο. Συνολικά 30 εμφανίσεις, με τις 25 στην ενδεκάδα, 13 φορές μάτωσε τα αντίπαλα δίχτυα και τον ίδιο να καταγράφει 2338 αγωνιστικά λεπτά.

makris panΣκόραρε τέρματα σημαντικά από κάθε άποψη και δήλωνε παρών στα δύσκολα. Πότε από αριστερά, πότε από δεξιά και πότε ως επιθετικός κορυφής, ο Μακρής έδινε τις λύσεις που ήθελε ο Πάους και ξελάσπωνε κυριολεκτικά την ομάδα. Μικρός στο μπόι, μεγάλος στο ανάστημα που βγάζει μέσα στο γήπεδο, παθιασμένος με την ομάδα και δεν είναι τυχαίο άλλωστε η σχέση λατρείας που αναπτύσσει με την κερκίδα, που της αφιερώνει το κάθε γκολ που σημειώνει.makris11goal

Η φετινή χρονιά, με παρακαταθήκη την προηγούμενη, βρήκε τον Μακρή να αποτελεί ένα από τους παίκτες κλειδιά της Ανόρθωσης. Μπορεί να μην ξεκίνησε όπως θα περίμενε, ωστόσο είτε βασικός αγωνιστεί, είτε ως αλλαγή, δίνει κάθε ικμάδα της δύναμης του, προσφέρει αθόρυβα και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του προπονητή του. Από τρεχαντήρι στα άκρα, μέχρι φορ με δολοφονικό ένστικτο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ