Φέτος έχουμε μεγάλες ελπίδες…

Γεια σας φίλοι μου.

Καταφέραμε κουτσά-στραβά και αυτή την εβδομάδα να διατηρηθούμε αήττητοι και στην κορυφή.

Η εμφάνιση μας ήταν τραγική το περασμένο Σάββατο. Ο Πάους πήγε καθαρά με σκοπό να φύγει με το «Χ» στην καλύτερη περίπτωση, παρά να κερδίσει το ματς. Παίζαμε ανασκουμπωμένα και φάνηκε από το πρώτο λεπτό (καθυστερήσεις από Κόπριβετς, απελπιστικά μόνος ο Εντλοβού μπροστά). Έτσι έδειχνε τουλάχιστον στο γήπεδο η ομάδα και επιβεβαιώθηκε το πιο πάνω με τις δηλώσεις του ίδιου, που είπε πως ήταν χαρούμενος για τον πρώτο του βαθμό στην καριέρα του, μέσα στο ΓΣΠ.

Η Ομόνοια έπαιξε παθιασμένα, όπως αναμενόταν. Αν έμενε εξάλλου -8 από την κορυφή θα ήταν καταστροφικό για την ίδια. Ειδικά στο β’ ημίχρονο μέχρι το 80 το γήπεδο είχε κατηφορίσει προς την εστία μας. Ευτυχώς όμως δεν την αναστήσαμε, κυρίως χάρις στον Κόπριβετς. Ο 27χρονος Σλοβένος τερματοφύλακας μας, που ήρθε από το… πουθενά και κατάφερε να μπει στις καρδιές μας για το φοβερό του πάθος και την τρέλα που δείχνει σε κάθε παιχνίδι.

Το Σάββατο δεν άφηνε με τίποτε την ομάδα μας να δεχτεί γκολ. Στη φάση του Ασίς στο 43ο λεπτό και ιδιαίτερα στο 75ο λεπτό ήταν όλα τα λεφτά αφού έβγαλε την μπάλα από τα δίχτυα. Ήταν ο μόνος που κατάφερε να ξεχωρίσει με διαφορά από την μέτρια εμφάνιση που είχε γενικά η ομάδα μας.

Αν οι ομάδες ξεκινούν από τον τερματοφύλακα, τότε μιλάμε για φέτος πως έχουμε μεγάλες ελπίδες. Γιατί αν σε ένα ματς που υπό άλλες περιπτώσεις θα δεχόμασταν άνετα 3-4 γκολ φεύγεις με το 0-0 από την Λευκωσία, δικαιωματικά μπορείς να διεκδικείς και να ελπίζεις σε κάτι καλύτερο.

Και το καλύτερο είναι τώρα το 2Χ3 στα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε με Δόξα και Αγία Νάπα.

Αν συνεχίσουμε με έτσι μέτριες εμφανίσεις όμως, δεν θα μπορούμε να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε για πολύ ακόμη στον Κόπριβετς. Ο Πάους πρέπει να εμφανίσει την ομάδα μας σαφώς βελτιωμένη ειδικά μεσοεαμυντικά. Αν τα παιχνίδια με Άχνα και Ομόνοια ήταν προειδοποίηση για μας, ελπίζω να μην την πάθουμε με ομάδες που θεωρητικά πάντα έχουμε το τρίποντο στο τσεπάκι μας.

Γενικά η ομάδα δείχνει ότι έχει την ποιότητα να βγάζει τα παιχνίδια και θέλει ακόμη χρόνο για να «στρώσει». Το σημαντικό είναι τώρα να μπορεί να παίρνει τους βαθμούς της και μετά όταν θα «φορτσάρει», θα μπορούμε να συνδυάσουμε νίκες και θέαμα.

ΥΓ: Φοβερός παίκτης ο Πελέ. Μοιράζει μπαλιές και ανοίγει το παιχνίδι με πολλή άνεση, οργώνοντας παράλληλα το κέντρο. Τρέχει, μαρκάρει, οργανώνει και γενικά αν συνεχίσει έτσι θα μας βγει λίρα 100. Έχει μπαλιές μοιρογνωμόνιο και ακόμα υπολογίστε πως είναι στο 70-80% σε πλευράς ετοιμότητας. Δώστε του λίγο χρόνο να δέσει και νομίζω θα γίνει από τους αγαπημένους της κερκίδας. Αν συνεχίσει έτσι μιλάμε για ηγετική φυσιογνωμία στο χώρο του κέντρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ