Πουλλαΐδης: «Το πλάνο μας δεν είναι απλά για να επιβιώσουμε, αλλά για να θριαμβεύσουμε»

Συνέντευξη του προέδρου Χρήστου Πουλλαΐδη φιλοξενείται στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Goal» και σας την παραθέτουμε αυτούσια.

Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Χρίστος Πουλλαΐδης, είναι πεπεισμένος ότι έρχονται καλύτερες μέρες, σε όλα τα επίπεδα για τον σύλλογο, και ιδιαίτερα για τη νέα σεζόν.

«Κάναμε μία αναβάθμιση του δυναμικού μας κι είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στη νέα περίοδο. Ήρθαν έξι νέοι παίκτες στην ομάδα, νομίζω αξιόλογοι, θα έρθουν άλλοι δύο και έχουμε κάθε λόγο να προσδοκούμε ότι θα είμαστε καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί απ’ ότι στην περσινή περίοδο».

«Όλα αυτά, βέβαια, στο πλαίσιο της καθορισθείσας (από τη Γενική Συνέλευση) πολιτικής στο πλαίσιο του γνωστού σχεδιασμού για μία ανταγωνιστική ομάδα, αλλά και οικονομικά υγιή».

«Μα και να θέλουμε, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον σχεδιασμό. Δεν είναι μυστικό ότι έχουμε δύο προϋπολογισμούς. Ένα για τη λειτουργία της ομάδας, το μισθολόγιο των παικτών, των προπονητών και της λειτουργίας του συλλόγου γενικότερα, κι έναν άλλο για τις παλιές οφειλές.

Σταδιακά πρέπει να μειώσουμε το χρέος μας που παραμένει μεγάλο. Κάναμε σημαντικά βήματα, άλματα θα έλεγα, το χρέος μειώθηκε, αλλά πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει. Διευθετήσεις με τράπεζες, δεσμεύσεις προς το Κράτος και κάποιες άλλους διακανονισμούς με παλιούς μας παίκτες.

Θέλουμε η Ανόρθωση να είναι πρωταγωνίστρια, πρωτοπόρα, πρωταθλήτρια, αλλά σε υγιείς βάσεις. Για τη νέα σεζόν προσδοκούμε ότι θα αυξήσουμε τα έσοδα μας. Οι ενέσεις ρευστότητας είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του συλλόγου.

«Αναγνωρίζουμε ότι ο όλος ο κόσμος, όχι μόνο οι οπαδοί της Ανόρθωσης, ζορίζονται οικονομικά. Είναι τέτοιο το οικονομικό περιβάλλον της Κύπρου που οι δυσκολίες θεωρούνται δεδομένες».

«Αναμένω, ωστόσο, ότι οι φίλοι της Ανόρθωσης θα αγκαλιάσουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που γίνεται και τα εισιτήρια διαρκείας μπορούν να ξεπεράσουν τις 3000-3500 χιλιάδες. Σήμερα έχουν ανανεωθεί 2000 διαρκείας και ευελπιστώ ότι όσο πλησιάζουμε προς την έναρξη του πρωταθλήματος και με τη συμπλήρωση του ρόστερ, θα πιάσουμε τους στόχους μας».

«Γνωρίζω επίσης ότι ο κόσμος ενθουσιάζεται περισσότερο με τις επιτυχίες και τους τίτλους, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Να μπούμε στο δρόμο που θα οδηγεί στους τίτλους. Και σ’ αυτή την προσπάθεια, επιβάλλεται να συνεισφέρουμε όλοι, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του».

«Το έχω πει πολλές φορές και δεν θα κουραστώ να το λέω. Συμμερίζομαι τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς όλων των Ανορθωσιατών. Το πλάνο μας δεν είναι απλά για να επιβιώσουμε, αλλά για να θριαμβεύσουμε. Παλεύουμε άλλωστε για κάτι ιερό: Για την ιδέα της Ανόρθωσης, για το όραμα της Αμμοχώστου, για τον πόθο της Επιστροφής».

Είναι εφικτό για την Ανόρθωση να μπει στο δρόμο της διάκρισης και να διεκδικήσει τίτλους στη νέα περίοδο;
«Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για να πρωταγωνιστήσεις και να διεκδικήσεις τίτλους στο κυπριακό ποδόσφαιρο, πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου τρεις παραμέτρους.

Πρώτον: Να κτίσεις μία πολύ καλή ομάδα. Εμείς αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε και νομίζω ότι ο κόσμος μας το αναγνωρίζει. Δεύτερον: Να προσμετρήσεις τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Αν ο άλλος επενδύει δεκαπλάσια από εσένα κι είναι καταφανώς καλύτερός σου μέσα στο γήπεδο, είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσεις τον τίτλο.

Και τρίτον, να μην σου βάζουν τρικλοποδιές. Είναι συχνό φαινόμενο οι τρικλοποδιές στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Εμείς θα επιδιώξουμε να μην μας βάλουν άλλες τρικλοποδιές. Αυτοί που νομίζουν ότι η Ανόρθωση είναι εύκολος στόχος να το βγάλουν από το μυαλό τους».

Για το σίριαλ Ίσμαηλ Γκονσάλβες;
«Γνωρίζαμε την αξία του Γκονσάλβες. Πήρα το ρίσκο να αγοράσουμε τα δικαιώματα του από την ομάδα του έναντι ενός σεβαστού ποσού. Κι ακολούθως είχαμε το αίτημά του ότι θέλει να φύγει. Νομίζω ότι χειριστήκαμε σωστά το θέμα και στο τέλος ο σύλλογος είχε κι ένα έσοδο της τάξης των 150 χιλιάδων ευρώ. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν είναι μικρό ποσό».

Θα μπορέσει, όμως να αντικατασταθεί επάξια ο Ίσμα;
«Το ουδείς αναντικατάστατος είναι βασική αρχή. Σε όλους τους τομείς της ζωής μας, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Κι ύστερα, έχουμε τον Μακρή που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Κύπρου. Πήραμε και τον Ντλόβου, με τον οποίο η τεχνική ηγεσία είναι ικανοποιημένη. Πού ξέρετε, μπορεί και οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν να βοηθούν την ομάδα στο σκοράρισμα…».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ