Η βολίδα του Χάρη (βίντεο)

Βαρωσιώτικο ντέρμπι σήμερα και εμείς θα πάρουμε τον χρόνο μια εικοσαετία και βάλε πίσω. Τον Δεκέμβριο του 1992, Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωσις διασταύρωναν τα ξίφη τους. Η μεν Σαλαμίνα είχε πραγματοποιήσει εκπληκτικό ξεκίνημα και ήταν εκ των πρωτοπόρων, η δε Ανόρθωσις προσπαθούσε να κρατηθεί σε τροχιά διάκρισης έχοντας ήδη αλλάξει ένα προπονητή καθώς τον Γεωργιανό Βλάντιμιρ Κουτσάεφ, αντικατέστησε ο Σουηδός Λένανρτ Σόντερμπερκ.

Η Νέα Σαλαμίνα μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε προβάδισμα με τον Πολωνό τον Βάλτσιακ μόλις στο 1΄. Στα επόμενα λεπτά η Σαλαμίνα βρήκε ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα της, ωστόσο συνάντησε απέναντι της τον Γκάβελη, ο οποίος είχε κατεβάσει τα ρολά. Η συνέχεια του ημιχρόνου ανήκε ολοκληρωτικά στην Ανόρθωση, της οποίας η πίεση καρποφόρησε στις καθυστερήσεις όταν ο Τιμούρ την έστρωσε στον Χάρη Χαραλάμπους και αυτός με βολίδα την κάρφωσε στα δίχτυα του μ. Γιαννάκη Ιωάνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας κατάφερε και πήρε προβάδισμα με τον Άντρο Παναγιώτου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τη σέντρα του Χάρη Χαραλάμπους. Στη συνέχεια, η Νέα Σαλαμίνα άσκησε πίεση στην ομάδα μας, ωστόσο η Μεγάλη Κυρία αμύνθηκε σωστά και κράτησε τη νίκη μέχρι τέλος. Μια νίκη η οποία μας κράτησε σε τροχιά διάκρισης όχι όμως για πολύ, καθώς με την έλευση του 1993 η Ανόρθωσις συνέχισε να παραπαίει αγωνιστικά, γεγονός που είχε φέρει και την απομάκρυνση του Σόντερμπεργκ δυο μήνες αργότερα.

Για την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι: Γκάβελης. Α. Παναγιώτου, Α. Ιωάννου, Κάστανος, Παναγή, Τσαγγάρης (50′ Ππούνας), Κετσπάγια, Χαραλάμπους, Ασσιώτης, Κοστόφ, Ρίζος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ