Η κακή διαχείριση του παιχνιδιού

Μπορεί το παιχνίδι με τη συμπολίτισσα να είχε θετική κατάληξη, αλλά η συνολική εμφάνιση της Ανόρθωσης ήταν… αλλοπρόσαλλη. Ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, ένα φοβερό 20λεπτο στην επανάληψη και μια λανθασμένη διαχείριση του σκορ μετά το 1-3.

Πέντε σημεία εντοπίσαμε, άξια αναφοράς με την χρονική τους σειρά, που χρήζουν βελτίωσης από τον ολλανδό τεχνικό, Αντρέ Πάους.

Κακό ξεκίνημα
Στα αποδυτήρια έμειναν οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης. Τουλάχιστον τέτοια εικόνα έβγαζαν στο γήπεδο. Πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις στην αρχή του παιχνιδιού και οι ποδοσφαιριστές της «Μεγάλης Κυρίας» έδειχναν να διακατέχονται από άγχος και νευρικότητα στις κινήσεις τους. Καθόλου συγκεντρωμένοι και με αίσθηση χαλαρότητας.

Πανεύκολο γκολ

Μπορεί η υπόδειξη για το κόρνερ που προήλθε το γκολ της Σαλαμίνας να ήταν λανθασμένη, αλλά αυτό δεν είναι ελαφρυντικό για την αντιμετώπιση της φάσης από την αμυντική γραμμή. Κακή εκτίμηση της φάσης από τους Λαΐφη και Κόπριβετς ταυτόχρονα, έδωσαν το δικαίωμα στον πιο κοντό ποδοσφαιριστή της αντιπάλου να σκοράρει με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή.

Ανούσια και φλύαρη υπεροχή
Δεν προσπάθησε όπως έπρεπε να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα. Τουναντίον είχε μεν την υπεροχή αλλά αυτή ήταν φλύαρη, υποτονική, ανούσια και με επιπόλαιες αποφάσεις στην τελική πάσα.

avraam salamina

Μη συμμετοχή από τους πλάγιους

Στο πρώτο μέρος, οι Μακρής και Αβραάμ δεν συμμετείχαν ενεργά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Μπορεί να καταγραφεί και ως κακή εμφάνιση από τους δυο Κύπριους ποδοσφαιριστές. Έκαναν αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις, δεν ήταν ουσιαστικοί ενώ δεν προσπάθησαν να κάνουν κανένα ρήγμα στην άμυνα της Νέας Σαλαίνας. Στο δεύτερο μέρος, με το ανέβασμα της ομάδας… παρασύρθηκαν και αυτοί, με τον Αβραάμ να κερδίζει το πέναλτι της ισοφάρισης και τον Μακρή το πέναλτι… της ανατροπής.

Κακή διαχείριση του προβαδίσματος
Παρατηρήσαμε κακή διαχείριση του προβαδίσματος μετά τα τρία γκολ του Ντίνο Εντλοβού. Δεν κρατήθηκε σωστά η μπάλα, παρατηρήθηκαν αδικαιολόγητα και αβίαστα λάθη στις μεταβιβάσεις, επιπολαιότητες και μη καθαρό μυαλό είχαν… ως αποτέλεσμα να δοθεί η ευκαιρία στην Σαλαμίνα να ανανεώνει συνεχώς τις επιθέσεις της.

Εν κατακλείδι, όπως κυλούσε το ματς μπορούσε και να χανόταν. Μια πιο ποιοτική αντίπαλος, με τέτοια διαχείριση από την Ανόρθωση θα μπορούσε να «σκοτώσει» το παιχνίδι όταν προηγήθηκε στο σκορ ή και να μπει ξανά στην διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους όταν βρέθηκε πίσω με 1-3 σκοράροντας ένα γκολ. Στο ποδόσφαιρο άλλωστε όταν δεν είσαι 100% συγκεντρωμένος για 90 και πλέον λεπτά, όλα μπορούν να συμβούν. Και αυτό θα πρέπει να δουλευτεί πολύ καλά στην διακοπή λόγω των εθνικών που έρχονται σε ένα πολύ καλό σημείο για την Ανόρθωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ