Σαν γυναικούλες

Για να μην σας χαρακτηρίσω αλλιώς! Έτσι και μόνο εξηγείται η στάση των ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Ομόνοιας και Απόλλωνα στο θέμα της επανεκλογής του «αυτοκράτορα» Κωστάκη Κουτσοκούμνη στην ηγεσία της ΚΟΠ.

Όμως ας τους πάρω ένα-ένα από την αρχή και να αναλύσω την στάση τους μέσα από την δική μου οπτική γωνία.

ΑΕΛ: Οι αιώνια αδικημένοι του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού χάρτη. Μέχρι την ημέρα που πανηγύρισαν αυτοί το πρωτάθλημα, κανένα πρωτάθλημα δεν ήταν καθαρό και αμφισβητούσαν τους πάντες και τα πάντα. Η ξαφνική όμως «αγάπη» μεταξύ Σόφο – Κούτσο έφερε το… «ρώσικο» πρωτάθλημα στην Λεμεσό και για μια φορά και μόνο στα ιστορικά του Κυπριακού ποδοσφαίρου, μια ομάδα μονάχα κέρδισε τον τίτλο με την αξία της. Αυτή είναι η λογική του Αελίστα. Ένα χρόνο μετά, στον τελευταίο αγώνα και ενώ το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής είναι πάλι ακριβοδίκαιο και καθαρό αφού έπαιρναν ότι ήθελαν από τα κοράκια, το ΑΠΟΕΛ – η γνωστή αδυναμία του Κωστάκη – τους κλέβει με όλη την σημασία της λέξης το πρωτάθλημα από τα χέρια τους. Από τότε μέχρι σήμερα το πρωτάθλημα είναι πάλι βρώμικο, οι θεσμοί διεφθαρμένοι αλλά ψήφισαν ξανά Κουτσοκούμνη. Δηλαδή, διατήρηση των κεκτημένων.

ΑΠΟΕΛ: Πραγματικά ότι και να γράψω για την συγκεκριμένη ομάδα είναι λίγο. Θεωρώ ανθρωπίνως αδύνατο να καταγραφούν τα όσα με την βοήθεια του βασιλιά κέρδισε αυτή η ομάδα. Απλά να σκεφτείτε ότι ο Κωστάκης είναι μέτοχος της εταιρίας ΑΠΟΕΛ. Ειλικρινά υπάρχει μέτοχος εταιρίας που να θέλει το κακό της εταιρίας του; Όπως μου είπε πριν ακριβώς μια εβδομάδα κάποιος υψηλόβαθμος ποδοσφαιρικός παράγοντας «Όλοι ψηφίζουν Κουτσοκούμνη για να παίρνει το πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ και να παίρνουν αυτοί σφυρίγματα με τα χωριά». Οτιδήποτε περισσότερο θα είναι … άδικο για τα υπόλοιπα που δεν θα αναφέρω. Αν κάποτε θελήσω να γράψω βιβλίο τότε ίσως τα … χωρέσει.

ΑΕΚ: Το νέο μικρό ΑΠΟΕΛ, η ανερχόμενη παράγκα. Φέτος είδαμε όργια στους αγώνες της ΑΕΚ, με αποκορύφωμα το ακυρωθέν γκολ του Απόλλωνα στο παιχνίδι πριν το τέλος των πλέι οφ. Είδαμε να ακυρώνεται καθαρότατο γκολ της ΑΟΑΝ λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, αλλά είδαμε και το γκολ όφσαιτ του Μυτίδη σε βάρος της Ομόνοιας. Αν αθροίσει κάποιος τους βαθμούς θα καταλάβει πλήρως γιατί η «κουλίτσα» μας ανέβηκε τόσο ψηλά φέτος. Μια κυπριακή παροιμία λέει, «την κουφή σκώτοστην ώσπου εν μιτσία». Το παίζουν ανήξεροι, δεν κάνουν δηλώσεις για την διαιτησία – και πώς να κάνουν έτσι όπως τους παίζουν– αλλά κρατούν χεράκια με τους Λευκωσιάτες. Εξάλλου βολεύει το ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ να βαφτίζετε μεγάλη ομάδα. Με 3.000 κόσμο και χωρίς πρωτάθλημα… μεγάλη ομάδα! Με τον πρόεδρο τους να τους παρακαλά να πάνε γήπεδο, οπαδοί μεγάλης ομάδας!

Ομόνοια: Ο όρος κωλοτούμπες τους ανήκει δικαιωματικά. Και με την αξία τους. Κανείς δεν μπορεί να τους κοντράρει. Εδώ και χρόνια τώρα, ωρύονται για την «διαρκή επίθεση» που δέχεται η ομάδα τους από την ΚΟΠ αλλά τώρα που ο κάβουρας έπρεπε να περπατήσει στα κάρβουνα… το έσκασε τρέχοντας, βγάζοντας απλά μια γελοία ανακοίνωση που το μόνο που κατάφερε ήταν να στρέψει τον ίδιο της τον κόσμο εναντίον τους. Ότι πάθετε θα είναι και λίγο σας. Καπάκι ήρθε και το δεύτερο τραγελαφικό. Το κόμμα τους η αριστερά, λίγες μέρες μετά την ανακήρυξη του Κωστάκη, για τα μάτια του κόσμου έβγαλε ανακοίνωση κατά της ΚΟΠ. Δυστυχώς για αυτούς, βάσει αυτών που διαβάζω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… τα αρνιά ξύπνησαν και στο μέλλον θα έχουν να λένε… Έχει ο καιρός γυρίσματα!

Απόλλωνας: Απόλλωνα και πάλι είσαι καρναβάλι. Έτσι τους φωνάζουν όλοι κάθε Φεβρουάριο στα καρναβάλια, αλλά εγώ θα το υιοθετήσω ολόχρονα. Ο Κίρζης, στον βωμό των προσωπικών του συμφερόντων έμεινε αμέτοχος, αλλά το χειρότερο είναι ότι αυτό το συμμερίζεται και ο ίδιος τους ο κόσμος. Το τραγικό είναι ότι ο Φανούρης ένα πρωτάθλημα έβγαζε ανακοινώσεις ενάντια στην ΚΟΠ αλλά μαζί με την Ομόνοια …εκεί που τα κάρβουνα έκαιγαν την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια με τον Λεμεσιανό καρνάβαλο να τους χειροκροτεί.

Μην σας ξεγελάει η στάση του Απόλλωνα στην υπόθεση της αύξησης των ομάδων την φετινή περίοδο. Η αύξηση θα περνούσε γιατί οι ψήφοι ήταν τόσοι που ότι κι αν έκαναν οι μεγάλες ομάδες που αντιτίθονταν στην απόφαση πάλι θα περνούσε λόγω του αριθμού των ψήφων που συγκεντρώθηκαν από τις μικρές. Κάπου εκεί ο Κίρζης, προ τετελεσμένων και σίγουρος για το αποτέλεσμα, το έπαιξε μεγάλος και τρανός. Πούλησε πνεύμα στους Απολλωνίστες ότι η ομάδα τους είναι ενάντια ως η μόνη ομάδα που δεν θέλει αύξηση. Αυτό που δηλαδή ικανοποιούσε όλο το φίλαθλο κοινό.

Για την ξευτίλα, το μπάχαλο, και τα όσα απαράδεκτα θα ακολουθήσουν, φταις εσύ. Και μη παριστάνεις άλλο τον έκπληκτο και τον αδικημένο. Κούρασες.

Fire Phoenix

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ