Τον εκθέτουν τα «στημένα»

Ένα ακόμη συστατικό το οποίο έλειπε την φετινή χρονιά και που θα μπορούσε να δώσει γκολ, θέαμα και κατ΄επέκταση βαθμούς είναι αυτό της απουσίας ποδοσφαιριστή με ευχέρεια στην εκτέλεση των στημένων.

Ένα σημείο που δεν δόθηκε η απαραίτητη προσοχή από τον ολλανδό τεχνικό διευθυντή Τετ Φαν Λιούεν και που σίγουρα – στο τέλος της ημέρας – στοίχισε στην Ανόρθωση που θα μπορούσε να έπαιρνε αρκετούς βαθμούς αν είχε τον ποδοσφαιριστή ή τους ποδοσφαιριστές που θα είχαν την δυνατότητα αυτή. Ο Φαν Λιούεν είδε τους ποδοσφαιριστές αγωνιζόμενους την περασμένη σεζόν, είδε την δυστοκία στο σκοράρισμα από στημένα και δεν φρόντισε να ενισχύσει την ομάδα με ένα ποδοσφαιριστή που θα διαθέτει και αυτό το «χάρισμα» γεγονός που τον εκθέτει…

Συνολικά η «Μεγάλη Κυρία» την φετινή χρονιά – μέχρι σήμερα – σκόραρε μόλις 7 γκολ από «στημένη μπάλα» εκ των οποίων τα 4 ήταν από την άσπρη βούλα. Παρατηρείται δηλαδή μια άνευ προηγουμένου δυστοκία στην επίτευξη γκολ κυρίως από φάουλ αφού μόνο το γκολ του Κάλβο σε βάρος της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο επιτεύχθηκε με απευθείας εκτέλεση.

Μέχρι σήμερα ευτυχήσαμε να σκοράρουμε με στημένη μπάλα στις ακόλουθες φάσεις:
Φάουλ του Κάλβο απέναντι στην ΑΕΚ, πέναλτι Κάλβο σε βάρος ΑΟΑΝ, γκολ από κόρνερ και κεφαλιά του Σερράν κατά του Οθέλλου, κόρνερ Αβραάμ – κεφαλιά Λαΐφη που έφερε την ισοφάριση με την Ομόνοια, με πέναλτι Κάλβο κόντρα στον Ερμή για τον 2ο γύρο, πέναλτι Κάλβο και πάλι ενάντια στην ΑΟΑΝ και τέλος το πέναλτι του Ίσμα στη νίκη με 1-0 κόντρα στην Δόξα στο δεύτερο γύρο.
Από αυτά τα 7 γκολ τα 4 προήλθαν από τα πόδια του Κάλβο.

Αυτό μεταφράζεται σε ποσοστό μόλις 19.4 % αφού σε σύνολο 36 γκολ η Ανόρθωση σκόραρε από στημένα μόλις 7 γκολ. Ένα πολύ χαμηλό στατιστικό που με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί να διορθωθεί και να αποδώσει με τη νέα σεζόν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ