Χρόνια Πολλά Ανορθωσάρα μου! Και τώρα μόνο πάνω!

Αδέλφια Ανορθωσιάτες,

Καλημέρα και χρόνια πολλά στην Ανορθωσάρα μας, την ωραία μας Κυρία που έκλεισε 104 χρόνια ζωής, αγώνα και προσφοράς. Την Κυρία που τόσο βάρβαρα εκδιώχθηκε από τον τόπο που γεννήθηκε και μεγαλούργησε, για να αποκτήσει ακόμα ένα λόγο ύπαρξης μαζί με τους τόσους άλλους, να γίνει δηλαδή το ζωντανότερο κύτταρο του Βαρωσιού στην προσφυγιά. Τον φάρο που συμβολίζει τον άσβεστο πόθο και την απέραντη δίψα του κάθε Βαρωσιώτη, αλλά και του κάθε προσύφυγα γενικότερα, για την Επιστροφή. Το Σωματείο που, κυρίως μέσω του ποδοσφαιρικού του τμήματος, έχει μετατρέψει το Στάδιο “Αντώνης Παπαδόπουλος” σε μια Βαρωσιώτικη γειτονιά στην προσφυγιά, ένα χώρο συνάντησης για τους διάσπαρτους ανά την Κύπρο φίλους και συμπολίτες. Το Σωματείο που αποτέλεσε και αποτελεί, τον καλύτερο τρόπο για να γαλουχήσουν οι πρόσφυγες γονείς τα νεαρά παιδιά τους, που δεν πρόλαβαν να ζήσουν την Αμμόχωστο και την επαρχία της και να τους μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη για την Πόλη και την επαρχία μας, καθώς και τη σύνδεση τους με αυτήν αλλά και μεταξύ τους. Που έχει κάνει τόσες γενιές ανθρώπων να νοιώθουν τόσο έντονα συνδεδεμένοι μεταξύ τους, χωρίς να έχουν ζήσει καν ποτέ στην ίδια πόλη. Ανόρθωσις… Ένα όνομα που όταν σου δοθεί σαν απάντηση στην ερώτηση “εσύ φίλε με ποιά ομάδα είσαι;”, αμέσως σου δημιουργεί ένα μοναδικό συναίσθημα που νοιώθεις τον άλλον τόσο κοντά σαν να είσαστε φίλοι για χρόνια. Αυτά και τόσα πολλά άλλα, συμβολίζει για τον κάθε Ανορθωσιάτη, Βαρωσιώτη ή μη, το υπέροχο και Ιστορικό Σωματείο μας.

Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, η αναγέννηση του Φοίνικα προχωρά σε ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς. Η σημαντικότατη από κάθε άποψη νίκη επί της Άελ, όπως τόνισα στο προηγούμενο μου άρθρο, μας επιτρέπει να βλέπουμε από εδώ και στο εξής μόνο πάνω! Με την ομάδα μας στην 5η θέση πλέον, και την 7η Αέλ στους 6 πόντους πιο πίσω, σε συνδυασμό με το σχετικά εύκολο πρόγραμμα που απομένει, δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε για το καλύτερο, με το βλέμμα στα ψηλά. Αρχής γενομένης από το σημερινό αγώνα απέναντι στον αξιέπαινο Οθέλλο, έχουμε την ευκαιρία να διευρύνουμε το εξαιρετικό σερί με το οποίο αρχίσαμε το 2015 και να βρεθούμε τουλάχιστον στην 3η θέση με το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωτάθληματος, δεδομένων και των συνεχόμενων ντέρμπι που έχουν να δώσουν οι 4 ομάδες που βρίσκοντα μπροστά μας.

Η προσεκτική ενίσχυση που έγινε, με την απόκτηση του πολλά υποσχόμενου, αν πειθαρχηθεί και χειριστεί σωστά από τον μετρ του είδους Αντρέ Πάους και του νεαρού και ταλαντούχου Παναγιώτη Κωνσταντίνου, δείχνει δύο πράγματα. Πρώτον, τη σ0βαρότητα, τον επαγγελματισμό και την προσήλωση στο αρχικό 3ετές πλάνο εκ μέρους της διοίκησης, του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή. Δεύτερον, την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη οικονομική στήρικη από τον τεράστιο Ανορθωσιάτικο κόσμο, που είναι τόσο απαραίτητη για τη διευθέτηση των υποχρεώσεων της ομάδας, αλλά και που θα επιτρέψει στη διοίκηση να κάνει τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της με λίγο μεγαλύτερη άνεση. Ο κ. Πουλλαΐδης έχει αποδείξει έμπρακτα μέχρι στιγμής ότι αξίζει της εμπιστοσύνης και της συμπαράστασής μας. Μπορεί πολλοί να λέμε ότι “εν ο Θεός που μας τον έστειλεν”, όμως όπως ο ίδιος δηλώνει επανηλειμμένα δεν μπορεί να τα αναλάβει όλα μόνος του, αλλά χρειάζεται και τη συμπαράσταση της πλατιάς μάζας του κόσμου μας.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για ακόμα μεγαλύτερη στήριξη εκ μέρους μας, τώρα που οδεύουμε προς την τελική ευθεία της σεζόν, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Στο χέρι μας είναι να ορίσουμε το μέλλον του ένδοξου Φοίνικα.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ