Μαϊσουράτζε: «Νοιώσαμε το παλμό»

Το όνομα του παραπέμπει σε αγωνιστή της αρχαιότητας. Δυναμικό άτομο που πολεμούσε και κέρδιζε μάχες. Στο άκουσμα του όμως, κάποιοι πήγαν να τον «κάψουν» πριν καν τον δουν αγωνιζόμενο. Βλέπεται ήταν η πρώτη μεταγραφή της χρονιάς προερχόμενος από τα «χωράφια» της Μάλτας. Όπου το αγωνιστικό επίπεδο είναι εφάμιλλο της 3ης κατηγορίας Κύπρου. Αυτός όμως ακόμα και από το πρώτο του φιλικό με την «Σαλαμίνα» διακρίθηκε για το πάθος του, για την δυναμική του παρουσία στο κέντρο και τον ήρεμο τρόπο του παιχνιδιού του. Αυτά τα στοιχεία τα βελτίωσε και τώρα είναι μια πολύτιμη μονάδα στο χώρο του κέντρο.

Τι γνώριζες για την Ανόρθωση πριν σε καλέσει ο Τετ Φαν Λιούεν να τον ακολουθήσεις και εδώ;
Γνώριζα ότι είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Κύπρο με διακρίσεις όπως το Τσάμπιονς Λιγκ και δεν άφησα την ευκαιρία να πάει χαμένη. Δέχθηκα ευχαρίστως την προσφορά.

Το επίπεδο ήταν αυτό που περίμενες;
Είναι πιο ψηλό από ότι περίμενα. Υπάρχουν καλές ομάδες, δυνατές και μ΄αρέσει που παίζω εδώ.

Προερχόμενος από ένα πρωτάθλημα «αλλιώτικο» δυσκολεύτηκες να προσαρμοστείς;
Νομίζω πως όχι. Γνώριζα τον προπονητή από πριν, ξέρω τι θέλει στα παιχνίδια και στις προπονήσεις και μου ήταν εύκολο να προσαρμοστώ.

Στην παρουσίασή σου ο Τετ Φαν Λέουβεν σου έδωσε τον χαρακτηρισμό «σκυλί» του γηπέδου. Συμφωνείς;
Κάθε ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση πρέπει να αγωνίζεται σαν το «σκυλί». Είναι σύνηθες νομίζω, Πρέπει να παλεύουμε.

maisuradze

Αυτή η ομάδα είναι νεανική. Παιχνίδι με παιχνίδι βλέπουμε πρόοδο. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;
Ναι, είμαστε μια νέα ομάδα, απλά κοιτάξτε τους 11 πρώτους ποδοσφαιριστές. Κάποιες φορές, έχουμε 8 νέους παίκτες και χρειαζόμαστε χρόνο να αφομοιώσουμε το παιχνίδι του προπονητή που και αυτός προσπαθεί να κτίσει μια νέα ομάδα. Έχουμε κάνει πρόοδο σε σχέση με την αρχή του πρωταθλήματος. Ο πρώτος στόχος είναι να μπούμε στην εξάδα. Θέλουμε να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, με πολλές πάσες και όσο ψηλά φτάσουμε.

Ποιο ποδοσφαιριστή προτιμάς ως παρτενέρ σου στο κέντρο; Μάκο ή Λαΐφη;
Νομίζω και με τους δύο. Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και αισθάνομαι εξίσου άνετα να αγωνίζομαι πλάι τους. Όπως φυσικά και με τον Άμπου. Ο Λαΐφης έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας τώρα.

Ως Γεωργιανός γνώριζες ότι η Ανόρθωση αρεσκόταν να «ψωνίζει» από την χώρα σου. Κετσπάγια, Κινκλάτζε, Τσιταϊσβίλι είναι οι πιο σημαντικοί για την Ανόρθωση ποδοσφαιριστές από την Γεωργία.
Και βέβαια το γνωρίζω αυτό. Εξάλλου ο Τιμούρ ήταν προπονητής μου στην εθνική Γεωργίας. Ο Κινκλάτζε είναι θρύλος για το Γεωργιανό ποδόσφαιρο και ο Κόπα βοήθησε πολύ την Ανόρθωση. Ήταν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές.

Νομίζεις ότι ο Αμπουρτζάνια μπορεί να κάνει καλή καριέρα στο εξωτερικό; Θεωρείται από τα ανερχόμενα ταλέντα της Γεωργίας.
Δουλεύει σκληρά, πάντοτε. Αν και μικρός είναι φουλ επαγγελματίας και του αρέσει αυτό που κάνει. Έχει πολλές δυνατότητες.

maisuradze

Έχεις συμβόλαιο με την Ανόρθωσης και την νέα χρονιά. Τι σκέφτεσαι θα ήθελες να παραμείνεις;
Είμαι ευχαριστημένος και σίγουρα θα ήθελα να παραμείνω αλλά θα πρέπει να περιμένουμε το τέλος της χρονιάς.

Μέχρι το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, το γήπεδο δεν είχε πολύ κόσμο. Πως νιώσατε στα παιχνίδια με Απόλλων, Αποελ και Ομόνοια που ο κόσμος, φώναξε βροντερά παρών;

Το ένοιωσα, Όλη η ομάδα ένοιωσε τον παλμό του κόσμου και ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας που ήρθαν και ήταν ο δωδέκατός μας παίκτης. Παίξαμε για αυτούς και θέλω να τους ευχαριστήσω για όλα.

Πως είναι το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια;
Είμαστε όλοι φίλοι. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Αυτό επιδρά θετικά. Στην Ανόρθωση αγωνίζονται καλοί ποδοσφαιριστές και εξαίρετοι χαρακτήρες

Τώρα έχουμε την ΑΕΚ απέναντί μας.
Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όλοι είδαμε πως η ΑΕΚ έπαιξε με το Αποελ. Χρειαζόμαστε τη νίκη όμως και θα παλέψουμε για τους τρεις βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ