“Το κατεστημένο είναι Λευκωσιάτης και βρίσκεται στην Λευκωσία”

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε ο Μάριος Παναγή αναφέρθηκε σε πολλά κακώς έχοντα της διαιτησίας και κατ΄επέκταση του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε από διαιτητής και δεν ξέρει αν θα συνεχίσει να είναι διότι όπως τόνισε, «όποιος τα βάλει με το σύστημα, πάει σπίτι του».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με τον Ολλανδό Χανς Ρεϊκβαρτ στην Λεμεσό ο οποίος του αποκάλυψε ότι έχει εντολές να τον ρίξει στην Β΄κατηγορία επειδή την σεζόν 2014-2015 η Κύπρος θα έχανε μια θέση στους καταλόγους των διεθνών διαιτητών. Ο Παναγή απάντησε στον Ρεϊκβαρτ θέτοντας του το ερώτημα αν προτιμούν να επιβραβεύουν αυτούς που έστειλαν εκ νέου τον Άρη στην Β κατηγορία ή τους άλλους που προέρχονταν από μακρά αποχή λόγω ασθένειας ή αυτόν που το 1999 συνελήφθηκε από την Αστυνομία για κατοχή επικίνδυνων αντικειμένων σε γήπεδο.

Ακολούθως εξαπέλυσε «βόμβες» κατά Ρεϊκβαρτ και Κουτσοκούμνη ότι ο μεν πρώτος δεν κάνει την δουλειά του και την κάνουν άλλοι – κοινό μυστικό σε όλους μας πλέον – και ότι το 2012 τον όρισε να κάνει παιχνίδι που έκρινε διαβάθμιση με κατευθυντήριες γραμμές πράγμα που αρνήθηκε. Αποτέλεσμα αυτού, να οριστεί άλλος διαιτητής και έγιναν σοβαρά λάθη που έστειλαν ομάδα στην Β κατηγορία. Κάλεσε τον Κουτσοκούμνη να αποκαλύψει τους κίτρινους φακέλους που αποστάληκαν από την Ουεφα για τον συγκεκριμένο αγώνα και τους οποίους – όπως ανέφερε – κρύβει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Από τα «πυρά» του δεν γλίτωσε ούτε ο αντιπρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας τον οποίο εν ολίγοις θεωρεί το … δύσε – λύσε στην κυπριακή διαιτησία και ότι τα Σωματεία από την στιγμή που ανέχονται τέτοιες δολοπλοκίες είναι άξιοι της μοίρας τους ενώ έθεσε ερώτημα προφανώς με «σπόντες» κατά των Αβέρωφ Νεοφύτου(ΔΗΣΥ), Νικόλα Παπαδόπουλου(ΔΗΚΟ) και Άντρου Κυπριανού(ΑΚΕΛ) αν το ποδόσφαιρο κομματικοποιείται.

Επί της ουσίας έθεσε εαυτόν στις αρμόδιες υπηρεσίες, Αστυνομία, Γενική Εισαγγελία να εξετάσουν τις καταγγελίες του για συνεννοημένους αγώνες (ΣΙΚΕ), και δήλωσε έτοιμος να καταθέσει και να καταδώσει ονόματα και καταστάσεις προκειμένου να έρθει η «κάθαρση» στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Δεν αναφέρθηκε όπως θα ανέμεναν οι φίλοι της Ανόρθωσης για τον αγώνα Ερμής Vs Ανόρθωση που διεύθυνε ο ίδιος και η Ανόρθωση έτυχε μιας σφαγιαστικής διαιτησίας.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ