Ο Χρίστος Πουλλαΐδης και οι άλλοι

Ο Χρίστος Πουλλαΐδης
Είναι γεγονός ότι ο Χρίστος Πουλλαΐδης είναι ουσιαστικά μόνος, σε αυτή την γιγάντια προσπάθεια που κάνει για την οικονομική σωτηρία της Ανόρθωσης.

Μαζί με το συμβούλιο του, δίνουν καθημερινή μάχη για να αποπληρώσουν τις παλιές οφειλές, τα τρέχον έξοδα αλλά και το μισθολόγιο των υπαλλήλων που περιλαμβάνει μέσα και τους μισθούς των ποδοσφαιριστών.

Μέχρι τώρα, 5 μήνες μετά από την αποκλειστική εμπλοκή του στο προεδρικό θώκο της «Μεγάλης Κυρίας», ο Χρίστος Πουλλαΐδης κατάφερε να καταστήσει την Ανόρθωση από αναξιόπιστο οργανισμό που χρωστούσε παντού, σε ένα από τους πιο αξιόπιστους Συλλόγους που έχει διευθετημένες και ολοκληρωμένες τις οφειλές του, την ίδια ώρα που πληρώνει το υπαλληλικό προσωπικό και ποδοσφαιριστές τέλος του μηνός.

Πραγματικά η διαφορά είναι τεράστια, αν αναλογιστεί κανείς ότι προ μηνών είχε αποκοπεί η τροφοδοσία με νερό στις εγκαταστάσεις του «Αντώνης Παπαδόπουλος» λόγω απλήρωτων λογαριασμών της Ανόρθωσης.

Η διαφορά είναι τεράστια αν υποθετικά μιλήσουμε, για το πώς θα ήταν η Ανόρθωση σήμερα, αν ο Χρίστος Πουλλαΐδης δεν επέμενε στην πρόθεση του περί σύστασης ποδοσφαιρικής εταιρίας.

Με τα μηδαμινά έσοδα από χορηγίες και διαφημίσεις, με τα μηδαμινά έσοδα από την αποχή του κόσμου από το γήπεδο και παράλληλα με τον βραχνά του financial fair play από την uefa και την ΚΟΠ, αναλογίζομαι – και εγώ ως φίλαθλος – αν ήταν εν ζωή η Ανόρθωση σήμερα.

Οι πρώην παράγοντες
Χάθηκαν από το «Παπαδόπουλος» οι πρώην παράγοντες που βρίσκονταν στα ψηλά δώματα της Ανόρθωσης. Από την μια αυτό είναι καλό, αφού μόνο και μόνο με την ιδέα ότι κάποιοι εξ αυτών θα είναι εκεί, πανικοβάλλει τον κόσμο – και όχι άδικα – αφού στην ευκαιρία τους να βοηθήσουν την Ανόρθωση, έπρατταν το αντίθετο, με καταστροφικό τρόπο.

Λάθη επί λαθών και πάλι λάθη που έφεραν την Ανόρθωση σε τραγικό σημείο τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά με την περσινή χρονιά να χαρακτηρίζει… το αποκορύφωμα της ξευτίλας.

Λάθος προγραμματισμοί, ποδοσφαιριστές που αμείβονταν με 10πλάσια ποσά της πραγματικής τους αξίας, ποδοσφαιριστές που τερμάτισαν την καριέρα τους μετά από την Ανόρθωση, προπονητές και μάνατζερ που έκαναν χρυσές δουλειές πάνω στην ράχη της Ανόρθωσης και γενικά μια χαώδης κατάσταση σε αγωνιστικό και οικονομικό τομέα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι περίπου 100 ποδοσφαιριστές φόρεσαν την φανέλα της Ανόρθωσης μέσα σε μια 6ετία με ότι κι αν αυτό εξυπακούεται .

Το λάθος του Χρίστου Πουλλαΐδη
Για τα λάθη των πρώην προέδρων κανένας από αυτούς δεν πλήρωσε. Όλα αυτά χώθηκαν κάτω από το χαλί προκειμένου η «Ανόρθωση» να πορευτεί με την όσο πιο δυνατή ηρεμία στην μετά σωματείου εποχή.

Αυτό είναι το λάθος του Χρίστου Πουλλαΐδη. Παρά το γεγονός ότι το απαιτούσε ο μεγάλος κόσμος της Ανόρθωσης, ο πρόεδρος επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, να «προστατέψει» αυτούς που αποδεδειγμένα ασέλγησαν στην Ανόρθωση και με τις πράξεις τους οδήγησαν την «Μεγάλη Κυρία» στον πάτο.

Ουσιαστικά ο Χρίστος Πουλλαΐδης ανέλαβε να αποπληρώσει τις «αμαρτίες» άλλων. Διότι τους Σεϊρου, Κονσίστρε, Στοίλοφ, Σβετάνοφ, Περόνε και πολλούς άλλους ο Χρίστος Πουλλαΐδης ούτε καν γνώριζε.

Θα επιστρέψουν
Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Όλοι αυτοί – πρώην παράγοντες – που αυτή την περίοδο είναι … μακριά από την Ανόρθωση σιγοβράζουν και μόλις ο Χρίστος Πουλλαΐδης ισιώσει την κατάσταση – οικονομική και αγωνιστική – θα έρθουν κοντά. Θα πουλήσουν εκ νέου παραγοντισμό και Ανορθωσιατισμό για τους δικούς τους λόγους αλλά αυτή την φορά δεν θα είναι τόσο εύκολη η εμπλοκή τους στα διοικητικά. Εκτός από τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πρέπει να βάλουν ή γενική συνέλευση – εκφράζω την πεποίθηση – ότι δεν θα τους το επιτρέψει.

Ο κόσμος της Ανόρθωσης θέλει να δει…
Ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, είναι ο κόσμος της Ανόρθωσης. Η αλήθεια είναι ότι με τις κινήσεις της, η διοίκηση Πουλλαΐδη κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του οπαδού της Ανόρθωσης.Κατάφερε να κάνει τον κόσμο να εμπιστευτεί αυτή την επαγγελματική προσπάθεια, αφού βλέπει ότι πολλά έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.

Θέλει όμως το κάτι παραπάνω. Θέλει να μάθει ποια είναι η πορεία του χρέους, θέλει να μάθει πότε θα έρθει η οικονομική εξυγίανση, θέλει να ξαναδεί την Ανόρθωση να διεκδικεί πρωταθλήματα.

Αν ο Χρίστος Πουλλαΐδης το πετύχει αυτό, τότε θα μιλούμε για έναν από τους σημαντικότερους προέδρους που πέρασαν από την πολυτάραχη και συνάμα εκπληκτική
ιστορία της Ανόρθωσης.

O Χρίστος Πουλλαΐδης θα στηριχτεί μέχρι τέλους από τον κόσμο της Ανόρθωσης. Αυτός με την σειρά του πρέπει να ανταποδώσει την αγάπη του κόσμου επαναφέροντας την Ανόρθωση στην πορεία που εύχονται νυχθημερόν οι οπαδοί της…

ΠΡΟΕΔΡΕ, ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ