Φουτσαλική ανασκόπηση Α’ γύρου

Ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Ανόρθωσης θα ήταν δύσπιστος αν κάποιος του έλεγε ότι με το πέρας του πρώτου γύρου, η φουτσαλική Ανόρθωση θα φιγούραρε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τις δύο μεγάλεις δυνάμεις του αθλήματος. Κι όμως η Ανόρθωση παρά την «ανακαίνιση» σε σε προπονητικό και αγωνιστικό επίπεδο, κατάφερε γρήγορα να μεταμορφωθεί σε ένα συμπαγές σύνολο που, όπως ανέφερε στις αρχές της χρονιάς ο προπονητής, παίζει πάντα και παντού για το τρίποντο.

coach

Ο φιλόδοξος αρχιτέκτονας
Παρά το γεγονός ότι τα χρόνια εμπειρίας του Γιώργου Κυριάκου στους πάγκους μετριώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, ο πρώην φουτσαλιστής και προπονητής της ΣΠΕ Στροβόλου έχει καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να εμφυσήσει τα «θέλω» του στο κυανόλευκο σύνολο. Ο Κύπριος προπονητής δεν φοβήθηκε από την αρχή της χρονιάς να προβεί σε δηλώσεις με βαρύνουσα σημασία, όπως ότι από τη στιγμή που η διοίκηση εκπλήρωσε όλες τις επιθυμίες του, η ευθύνη για την πορεία της ομάδας του ανήκει αποκλειστικά. Η πορεία της Ανόρθωσης όπως και η διαχείριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγώνων μαρτυρούν ότι η διοίκηση δικαιώθηκε για την υπομονή και την επιμονή της για προσέλκυση στην ομάδα του πιο ελπιδοφόρου και μεθοδικού ντόπιου προπονητή.

hugo

Το αστέρι
Κάθε υπέρβαση συνοδεύεται από το ανάλογο ρίσκο και στην Ανόρθωση ήταν διατεθειμένοι να το αναλάβουν στην περίπτωση του Χιούγκο Μάρτινς. Ο Πορτογάλος φουτσαλιστής με θητεία στην εθνική της χώρας του αλλά και παραστάσεις από μεγάλα Ευρωπαϊκα πρωταθλήματα, αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτης της Ανόρθωσης εντός και εκτός παρκέ. Πρώτος σκόρερ με 10 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, βρήκε δίκτυα σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες που συμμετείχε, μοιράζοντας παράλληλα και σωρεία ασσίστ. Η ισχυρή του προσωπικότητα τον κατέστησε και αρχηγό της ομάδας μετά τον τραυματισμό του Φάνου Χαρή, φέροντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο δεύτερο μισό του πρώτου γύρου.

neoi

Οι νέοι είναι ωραίοι
Η διαφορά επιπέδου μεταξύ πρώτης και δεύτερης κατηγορίας έφερε αναγκαστικά σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ, με μια οκτάδα φουτσαλιστών να φορά φέτος για πρώτη φορά τη φανέλα με το φοίνικα. Μάρτινς, Ντακότ, Ρέζο, Ψηλογένης, Κουππάρης, Ιωάννου, Κόκκινος και Λακούφης με όπλο το ταλέντο και τις εμπειρίες από ανώτερο επίπεδο, ήρθαν για να βοηθήσουν την Ανόρθωση να πετύχει τους στόχους της. Διάνα φαίνεται να πέτυχαμε στην επιλογή της τριάδας των ξένων με τους Μάρτινς και Ντακότ να έχουν πετύχει 17 από τα 39 φετινά γκολ ενώ ο πολύπειρος Ρέζο ξεχωρίζει στο αμυντικό κομμάτι. Η τετράδα των ντόπιων φουτσαλιστών έχει πετύχει από 3 γκολ έκαστος ενώ ως βασικός είχε ξεκινήσει τη χρονιά ο τερματοφύλακας Ψηλογένης.

palioi

Σταθερή αξία στα αποδυτήρια οι παλιοί
Μόλις έξι Κύπριοι φουτσαλιστές συνεχίζουν σε σχέση με το περσινό ρόστερ, οι οποίοι αποτελούν κάθε άλλο παρά αμελητέες μονάδες στη διατήρηση του οικογενειακού κλίματος ως διαχρονική αξία την τελευταία τριετία. Άτυχος ο αρχηγός Χαρή που είναι εκτός εδώ και ένα μήνα λόγω τραυματισμού, Τοφή και Νικολάου εναλλάσονται κάτω από τα δοκάρια, όλο και περισσότερο χρονό μετρά ο Ζάος ενώ τη δική τους ευκαιρία περιμένουν οι Μάμας, Φώκου και Κουννάς.

mvp

Ο πολυτιμότερος παίκτης
Αναμφίβολα το μεγαλύτερο κέρδος της φετινής χρονιάς είναι ο τρόπος και η ένταση που ο Ανορθωσιάτικος κόσμος αγκάλιασε το νέο εγχείρημα. Στα σαλόνια της Α’ κατηγορίας η Ανόρθωση δεν είναι μόνη μιας και σταθερά στο πλάι της έχει εκατοντάδες φίλους της που μετατρέπουν το «Κίτιον» σε.. «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η αναφώνηση του ένδοξου ονόματος από κοινού με τους φουτσαλιστές, αποτελεί το ηχηρότερο μήνυμα για το ποια ομάδα κερδίζει φέτος τις εντυπώσεις εντός και εκτός παρκέ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ