Έτσι τους είδαμε

Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή της εμφάνιση η «Μεγάλη Κύρια» κατάφερε να συνδυάσει ουσία και θέαμα ενώ παράλληλα να αποδράσει με το πολύτιμο τρίποντο έχοντας απέναντι της την Δόξα Κατωκοπιάς στο Μακάρειο στάδιο. Μια Ανόρθωση που πέτυχε τέσσερα όμορφα τέρματα τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση, που συνάμα κράτησε το μηδέν παθητικό για δεύτερο σερί παιχνίδι αλλά και τρίτο σε σύνολο δέκα αγωνιστικών. Πιο κάτω σας παραθέτουμε την κριτική των ποδοσφαιριστών μας στο συγκεκριμένο αγώνα όπως συνηθίζουμε να πράττουμε κάθε αγωνιστική:

Τόμας Καμίνσκι: Αν και στα πρώτα τριάντα περίπου λεπτά της αναμέτρησης φαινόταν ότι θα περνούσε ένα ήσυχο απόγευμα, εντούτοις χρειάστηκε να κάνει μερικές σωτήριες επεμβάσεις ειδικά στα αρχικά στάδια του δευτέρου ημιχρόνου και βοήθησε τα μέγιστα ώστε να κρατηθεί ανέπαφη η εστία του. Σταθερότατος και αποτελεσματικός ο Βέλγος που συνεχίζει σε ψηλά επίπεδα απόδοσης από την πρώτη μέρα που τον εμπιστεύθηκε ο προπονητής του.

Μάρκους Χόλγκερσον: Πολύ καλή εμφάνιση είχε στο παιχνίδι ο πρώτος εκ των δυο κεντρικών αμυντικών. Συγκεντρωμένος στα προσωπικά του μαρκαρίσματα και με μυαλωμένες κινήσεις προσπαθούσε να ξεκινήσει τις πρώτες πάσες από την άμυνα μας. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου που ο αντίπαλος αποφάσισε να πιέσει ψηλά, αυτός ήταν ψύχραιμος και σωστός στις μεταβιβάσεις του χωρίς το άγχος που τον διακατείχε σε προηγούμενα παιχνίδια.

Γρηγόρης Μάκος: Είχε τον ρόλο του δεύτερου κεντρικού αμυντικού στο παιχνίδι. Αν και δεν υπέπεσε σε κάποιο σοβαρό λάθος έκανε κάποιες λανθασμένες μεταβιβάσεις που ευτυχώς δεν στοίχισαν. Στα προσωπικά του μαρκαρίσματα τα πήγε αρκετά καλά ενώ η έλλειψη ταχύτητας ήταν αυτό που δεν του επέτρεπε σε κάποιες στιγμές να καλύψει τον χώρο πιο έγκαιρα.

jeyson doksa

Ιάσονας Δημητρίου: Έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές του εμφανίσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα. Ήταν ο δημιουργός του πρώτου τέρματος που ουσιαστικά ξεκλειδώσε την άμυνα του αντιπάλου καθώς με δική του μπαλιά πετύχαμε το τέρμα. Επίσης ήταν ο ποδοσφαιριστής που έσωσε την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο καθώς στην πρώτη φάση που δημιούργησαν οι αντίπαλοι έκοψε την μπάλα στην γραμμή και γλιτώσαμε το σίγουρο τέρμα. Είχε συνεχές τρέξιμο στο παιχνίδι και βοήθησε πολύ στη γρήγορη ανάπτυξη που είχαμε από την πλευρά του.

Ράζακ Νούχου: Εξαιρετικός για άλλο ένα παιχνίδι ο αριστερός οπισθοφύλακας της Ανόρθωσης. Έδωσε και κέρδισε πολλές μονομαχίες καθώς στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ήταν απροσπέλαστος. Στον τομέα της δημιουργίας δε, ήταν αυτός που όργωνε όλη την αριστερή πτέρυγα ειδικά στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού. Λίρα εκατό συνεχίζει να αποδεικνύεται ο Γκανέζος και ευχή όλον είναι να μείνει σταθερός στις αποδόσεις του, πράγμα που μέχρι στιγμής το καταφέρνει.

Ιράκλι Μαϊσουράτζε: Την χρησιμότητα του στο παιχνίδι είδαμε για ακόμη μια φορά. Παίκτης που τρέχει ασταμάτητα στο γήπεδο και παλεύει σε κάθε μονομαχία. Έκανε πολλά κοψίματα, ενώ οι επιτυχημένες μακρινές μπαλιές που πραγματοποίησε ήταν αυτές που άλλαζαν γρήγορα παιχνίδι ώστε να βρεθούν οι χώροι για να εκδηλωθούν επιθέσεις. Πραγματικό «σκυλί» ο Γεωργιανός, με την απουσία του από τον αγωνιστικό χώρο να είναι κάτι παραπάνω από εμφανές… όπως μας δήλωνε άλλωστε προ μηνών ο τεχνικός διευθυντής της «Κυρίας», στην καθιερωμένη του ανάλυση μεταγραφών.

Κωνσταντίνος Λαΐφης: Επιστρέφοντας σε μια θέση που του πηγαίνει περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση. Ο νεαρός ήταν εξαιρετικός αφού πέραν της σταθερότητας στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ήταν αυτός που έδινε γρήγορο ρυθμό και ευελιξία στην μεσαία γραμμή. Πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα που θα ζήλευε κάθε επιθετικός, ήταν αυτός που ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα με κούρσα από τα αριστερά και μπαλιά στον Κάλβο, ενώ με όμορφο άδειασμα του αντιπάλου και πανέξυπνη καθετί πάσα στον Μακρή ήρθε το τέταρτο τέρμα. Μεγάλο ταλέντο ο Λαΐφης που εξελίσσεται σε ηγέτη στη μεσαία γραμμή της Ανόρθωσης.

laifis doksa

Γκιόρκι Αμπουρχάνια: Ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι με πολλή όρεξη και φαντασία στις κινήσεις του. Απελευθερωνόταν σχετικά εύκολα και με κάθετες κινήσεις στην αντίπαλη περιοχή βρισκόταν πολλές φορές σε θέση δεύτερου επιθετικού κάτι που ο ίδιος εξαργύρωσε με το ιδανικό του τελείωμα γράφοντας το 0-2. Στο δεύτερο ημίχρονο αρκέστηκε περισσότερο στο πως θα κάλυπτε κενούς χορούς παρά στην δημιουργία παιχνιδιού και στο κράτημα της μπάλας. Ένας τραυματισμός στο πρώτο ημίχρονο ίσως να τον επηρέασε σε απόδοση ενώ έγινε αλλαγή στο 77′.

Τσινεντού Εντέ: Είχε αρκετή διάθεση και πήρε πρωτοβουλίες στον αγώνα έχοντας όμως αρκετά λάθη ειδικά στο πρώτο μέρος. Με την πάροδο του πρώτου 45λέπτου ανέβηκε σε απόδοση και είχε ορισμένες καλές ενέργειες με αποκορύφωμα την πάσα πάρε – βάλε στον Μακρή που αυτός με την σειρά του διαμόρφωσε το 0-3. Το ότι ξέρει αρκετή μπάλα ο Γερμανό – Νιγηριανός αυτό είναι κάτι που μπορεί να φαίνεται σε κάποιες περιπτώσεις όμως σίγουρα ο κόσμος αλλά και η τεχνική ηγεσία περιμένει έναν ακόμη ποιο βελτιωμένο Εντέ.

Τόνι Κάλβο: Ακόμα μια ωραία αλλά και συνάμα ουσιαστική εμφάνιση από τον Ισπανό. Ποιο ώριμος από ποτέ στην φετινή χρονιά που με το σπαθί του έχει αποσπάσει το χειροκρότημα αρκετών φίλων της ομάδας. Δημιούργησε το δεύτερο τέρμα με δική του τελική πάσα ενώ είχε συμβολή και στο 0-3 αφού με μακρινή μπαλιά ακριβείας βρήκε όμορφα τον Εντε. Πλαγιοκόπησε αρκετά την αντίπαλη άμυνα ωστόσο στα τελευταία εικοσιπέντε λεπτά περίπου ίσως και λόγω κούρασης να υστέρησε στην τελική του προσπάθεια.

Ανδρέας Μακρής: Για πρώτη φορά στη φετινή χρονιά αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης και ως κεντρικός επιθετικός είχε σαν στόχο να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα. Πράγμα που κατάφερε όχι μια αλλά δυο φορές. Ως γνωστόν, οι τοποθετήσεις του στην αντίπαλη περιοχή είναι κάτι που το «έχει» ο νεαρός, ενώ τελείωσε ιδανικά και τις δυο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Ακόμα ένα αυθεντικό ταλέντο που εμπιστεύεται ο προπονητής του και αυτός τον βγάζει ασπροπρόσωπο σε όποια θέση και αν τον χρησιμοποιήσει.

makris doksa

Χρήστος Μαραγκός: Πέρασε σαν αλλαγή στο παιχνίδι για 15 περίπου λεπτά για να βοηθήσει την ομάδα στο να κρατήσει μπάλα αλλά και να γεμίσει τον χώρο της μεσαίας γραμμής, για να κρατήσουμε έτσι τον αντίπαλο μακριά από τα δικά μας τετράγωνα. Αυτό ακριβώς έκανε ο εκ τον αρχηγών της ομάδας μας, που με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους υπόλοιπους νεαρούς που διαθέτουμε στο ρόστερ.

Φύτος Κυριάκου – Γκονζάλο Γκαρσία: Λόγο τον λίγων για τον πρώτο αλλά και ελάχιστον για τον δεύτερο λεπτών που αγωνίστηκαν δεν μπορούμε να εκφράσουμε άποψη για τους εν λόγο ποδοσφαιριστές. Αρκεί όμως να αναφέρουμε ότι ο νεαρός ήταν μόλις η πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα τις Ανόρθωσης όπου με την είσοδο του στο παιχνίδι πήρε θέση στην αριστερή πλευρά της μέσο επιθετικής μας γραμμής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ