Δόξα 0 – 4 Ανόρθωσις: Ομάδα με παρόν και μέλλον

Με σκόρερ δύο 19ρηδες και ένα 20χρονος, η Ανόρθωση απέδειξε ότι έχει και παρόν και μέλλον, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της φετινής χρονιάς. Παρόλο που η ομάδα δεν επωφελήθηκε στο μέτωπό των τραυματιών από την διακοπή, η αλλαγή στην τακτική ήταν πασιφανής με άπαντες τους ποδοσφαιριστές να γνωρίζουν τα καθήκοντα τους και τα «θέλω» του προπονητή, ο οποίος έχει σημαντικό μερίδιο επιτυχίας. Καταλυτική η τοποθέτηση του Λαϊφη στη μεσαία γραμμή, όπως και η αντίστοιχη του Μακρή στην κορυφή της επίθεσης, με τους δύο διεθνείς να πετυχαίνουν τα τρια από τα τέσσερα γκολ.

Εντεκάδα
Όσον αφορά τα πρόσωπα, η ενδεκάδα παρουσίασε μόνο μια αλλαγή σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα και αυτός αφορούσε την αντικατάσταση του Ιακοβένκο με τον Εντέ. Ωστόσο οι εσωτερικές αλλαγές ήταν αυτές που έκαναν τη διαφορά με τον Μάκο να αγωνίζεται ως παρτενέρ του Χόλγκερσον, συνεπικουρούμενος στα πλάγια από Νούχου και Δημητρίου. Ο Καμίνσκι ήταν ο φύλακας άγγελος της εστίας μας με τον Λαϊφη να αγωνίζεται στο πλευρό του Μαϊσουράτζε και τον Αμπουρτζάνια να κινείται στο γνωστό ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Κάλβο και Εντέ με τον Μακρή ως αιχμή του δόρατος.

Πρώτο ημίχρονο
Πιο δυναμική και πιο συγκεντρωμένη από ποτέ, η Ανόρθωση έδειξε από νωρίς την διάθεσή της να καθαρίσει το παιχνίδι φτάνοντας στο πρώτο γκολ με τη συμπλήρωση 20 λεπτών. Ο Λαϊφης κοντρόλαρε τη μπάλα με το δεξί και αποτελείωσε το Σιδεράκη με το αριστερό πόδι σημειώνοντας το 0-1 με ενέργεια που θα ζήλευαν και επιθετικοί μεγάλης κλάσης. Δέκα λεπτά αργότερα ο 21χρονος διεθνής έκανε την κούρσα από αριστερά βρίσκοντας τον Κάλβο στην περιοχή ο οποίος με τη σειρά του έδωσε έτοιμο γκολ στον Αμπουρτζάνια που καιροφυλακτούσε για το 0-2. Η Ανόρθωση είχε φέρει πλέον το παιχνίδι στα μέτρα της και στα εναπομείναντα λεπτά περιορίστηκε στην ανταλλαγή πολλών μεταβιβάσεων στο δικό της μισό ώστε να βρει με υπομονή το δρόμο προς την αντίπαλη περιοχή.

Δεύτερο ημίχρονο
Κι αν στο πρώτο ημίχρονο δεσπόζουσα μορφή ήταν αυτή του Λαϊφη, την σκυτάλη πήρε ο έτερος νεαρός διεθνής της ομάδας με τον Ανδρέα Μακρή να βάζει ταφόπλακα στα όποια όνειρα είχαν οι γηπεδούχοι για βαθμολογικό κέρδος στο 51ο λεπτό. Μια καταλυτική επέμβαση του Καμίνσκι απεσώβησε το 1-2 και στην αντεπίθεση ο Εντέ έδωσε έτοιμο γκολ στο Μακρή που νίκησε τον Σιδεράκη. Το σκηνικό επαναλήφθηκε 15 περίπου λεπτά αργότερα με δημιουργό αυτήν την φορά τον Αμπουρτζάνια που βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον σκόρερ, απλοποιώντας το έργο του για το 0-4. Στον εναπομείναντα χρόνο ο Καμίνσκι δήλωσε παρών όπου χρειάστηκε με την Ανόρθωση να διαχειρίζεται ιδανικά το υπέρ της προβάδισμα και τον Πάους να δίνει χρόνο συμμετοχής στον νεαρό Κυριάκου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ