Πληγωθήκαμε, δεν χάσαμε την υπερηφάνεια μας!

Του Δημήτρη Σούγλη

Ακούω και διαβάζω συχνά πως “χάσαμε την υπερηφάνεια μας”. Διαφωνώ κάθετα. Αυτή η τοποθέτηση δεν βοηθά ούτε εμάς, ούτε το σωματείο, τους ποδοσφαιριστές μας και τον κόσμο μας. Τι θα πει “χάσαμε την υπερηφάνεια μας”! Κανένας δεν την έχασε. Πληγωθήκαμε ναι. Θυμώσαμε ναι. Τα βάλαμε με όσους ασέλγησαν πάνω στην Ανόρθωση ναι, και καλά κάναμε. Γιατί όλες τις “αμαρτίες” του παρελθόντος είναι που πληρώνουμε ακόμα.

Η υπερηφάνεια μας όμως ούτε χάθηκε, ούτε θα χαθεί ποτέ! Όπως το σώμα συνοδεύεται απ´ την ψυχή, όπως η μέρα γεννάται με τον ήλιο, όπως η νύχτα φέρνει το σκοτάδι, έτσι ακριβώς η υπερηφάνεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη, αναλλοίωτη και αιώνια! Όχι μόνο ως Ανορθωσιάτες αλλά και ως Αμμοχωστιανοί, ως Έλληνες!

Παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μας στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι, θεωρώ, νωρίς να αρχίσουν τα μουρμουρητά και η απαξίωση. Μην ξεχνάτε πως ό,τι γράφουμε και λέμε, καταλήγουν στους παίκτες και στον προπονητή μας. Με τι ψυχή θα συνεχίσουν μετά; Δώστε τους χρόνο. Τον χρειάζονται. Ασυγχώρητα ενδεχομένως λάθη θα αντιμετωπιστούν από τους άμεσα αρμόδιους. Ας δώσουμε πίστωση χρόνου. Ας μην γίνουμε πάλι όλοι προπονητές, ποδοσφαιριστές, πρόεδροι και ειδήμονες…

Κρατήστε την υπερηφάνεια μας ψηλά! Αγνοείστε όλα τα άλλα και “πολεμήστε” τους εκτός σωματείου “εχθρούς” μας αλλά και τους δούρειους ίππους. Ας μην φτύνουμε στα μούτρα μας. Καρτερικοί παρατηρητές θέλουμε να είμαστε και αν παραστεί ανάγκη ναι, θα τα βάλουμε με πιθανούς φταίχτες! Ας έχουν γνώση οι φύλακες, πιστεύω έχουν, αλλά ας μην ξεχνάμε πως φύλακες της Ανόρθωσης είμαστε όλοι εμείς και ως τέτοιοι πρέπει να δρούμε, να σκεφτόμαστε και να επαγρυπνούμε!

Πληγωθήκαμε ναι. Αλλά την υπερηφάνεια μας δεν την χάσαμε και δεν θα την χάσουμε ΠΟΤΕ!

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ