Μήτρου: «Η στάση μας παρεξηγείται»

Για την κόντρα που μαίνεται με την ομοσπονδία, μίλησε στο ραδιόφωνο του SuperSport FM, ο υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Ανόρθωσης, Μαρίνος Μήτρου.Στις τοποθετήσεις του ο Μήτρου ήταν έντονος, εκφράζοντας μάλιστα την πρόθεση να αλλάξουν στάση, στην προσέγγιση που έχουν στα θέμα που άπτονται της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μήτρου:

Για το γεγονός ότι η ΚΟΠ έχει αποκόψει χρήματα από την χορηγία των ακαδημιών, για να αποπληρωθεί ένα πρόστιμο και προσωπικά έξοδα του Ανδρέα Σάντη…  

«Αναίτια και αδικαιολόγητα έχει αποκοπεί ποσό από την χορηγία που δικαιούμαστε. Η δικαιολογία έχει να κάνει με ένα πρόστιμο του Ανδρέα Σάντη. Αυτά δεν έχουν να κάνουν με την Ανόρθωση. Είναι θέμα Σάντη και ΚΟΠ».

Για το σκεπτικό που έχει προχωρήσει στην πιο πάνω κίνηση η ΚΟΠ και για την επικοινωνία που έχουν με την ομοσπονδία…  

«Η επικοινωνία μας με την ΚΟΠ δεν είναι σε καλό επίπεδο. Δεν ξέρω τους λόγους. Από δικής μας πλευρά έχουμε κάνει λεπτομερέστατες επιστολές προς την ομοσπονδία. Η ανταπόκριση που υπάρχει είναι αραιά και που. Είτε δεν παίρνουμε απαντήσεις στα όσα ανεξήγητα συμβαίνουν, είτε δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ικανοποιητικές. Δεν μπορεί η Ανόρθωση να τυγχάνει αυτής της μεταχείρισης, είτε να αγνοείται από την ΚΟΠ. Δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι και άλλα ζητήματα».

Για τα ποσά με τους Κονσίστρε και Ιτζχάκι που κατακρατούσε η ΚΟΠ…  

«Όταν υπάρχει δικαστική απόφαση, τα λεφτά καταβάλλονται στην ΚΟΠ και από κει βρίσκουν το δρόμο τους μέσω της FIFA προς τον ποδοσφαιριστή. Είχαμε καταβάλει χρηματικό ποσό για τον Κονσίστρε αφού έπρεπε να προπληρωθεί η πρώτη δόση και τα υπόλοιπα χρήματα να επιστραφούν γιατί ήρθαμε σε διακανονισμό. Φαίνεται ότι κάπου στη διαδικασία αποστολής χρημάτων από την ΚΟΠ, κάτι δεν έγινε σωστά. Μπορεί να μην υπάρχει ευθύνη από την ομοσπονδία, όμως υπάρχουν και επιπλέον χρεώσεις στην ομάδα. Η Ανόρθωση δεν ευθύνεται για αυτό και θα πρέπει η ομοσπονδία να αναζητήσει το λάθος και να της αποδοθούν τα χρήματα. Για τον Ιτζχάκι έχει αποσταλεί το ποσό, ωστόσο υπολείπονται τα ποσά των τόκων. Δεν ξέρω αν έχει ενεργήσει η πίεση από τα δημοσιεύματα για να γίνει τελικά αυτή η μεταφορά των χρημάτων».

Για το διάστημα που κατακρατούσε το ποσό η ομοσπονδία…

«Είναι για ένα σημαντικό χρηματικό διάστημα. Από τις 7/10 ζητούσαμε να επιστραφούν τα λεφτά».

Για το ότι υπάρχει θέμα με την ΚΟΠ και τη στάση της Ανόρθωσης…

«Η Ανόρθωση έχει δείξει μια συνετή στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα, Δεν ρίξαμε λάδι στη φωτιά και παραμείναμε ήρεμοι. Η στάση μας κάπου παρεξηγείται. Ίσως θα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς πορεία και στάση για να αλλάξουν τα αποτελέσματα».

Αν υπάρχει σκοπιμότητα από την ΚΟΠ και αυτό έχει να κάνει με το θέμα των τηλεοπτικών…

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση. Πάντα είμαστε ανοιχτοί σε όλους για διάλογο και συζήτηση. Όταν από την άλλη πλευρά, όμως, δεν βλέπεις τη θέληση για διάλογο είναι κάτι που δεν είναι και το καλύτερο».

Αν επέστρεψε η Ανόρθωση την προκαταβολή για τα τηλεοπτικά…  

«Φυσικά. Ήταν μια πίστωση στο λογαριασμό και επιστράφηκε. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Ανόρθωση κατακράτησε κάποιο ποσό. Ελπίζουμε να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα. Είναι κρίμα η ομοσπονδία να έχει ένταση με τα σωματεία της».

Για το θέμα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης» για το ποσό των 2.5 εκ. ευρώ που οφείλει στο ΦΠΑ…

«Δεν ισχύει ακριβώς το ποσό. Το νούμερο είναι αρκετά μικρότερο. Ήδη αρχίσαμε να καταβάλλουμε τοις δόσεις μας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ