Κόκκινη, πέναλτι, κλείσιμο ματιών, θέατρο, τα συνηθισμένα… (βίντεο)

Την ήττα με 3-2 γνώρισε η ομάδα μας στο περσινό παιχνίδι απέναντι στην Ομόνοια στο Γ.Σ.Π. Το παιχνίδι διεξήχθηκε την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και η ομάδα μας γνώρισε την ήττα παρά το καλό ξεκίνημα. Η συνηθισμένη κόκκινη κάρτα απέναντι στην Ομόνοια δυσκόλεψε από πολύ νωρίς την προσπάθεια της ομάδας μας για νίκη στο ΓΣΠ και παρά το ότι πήραμε κεφάλι στο σκορ, δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το υπέρ μας αποτέλεσμα και δεχθήκαμε τρία τέρματα, ενώ μειώσαμε λίγο πριν το τέλος όμως δεν πετύχαμε ένα τρίτο τέρμα που θα μας έδινε τον ένα βαθμό της ισοπαλίας. Πάμε να θυμηθούμε τι έγινε.

Η σύνθεση

Με την αναμενόμενη για πολλούς εντεκάδα παρέταξε την Ανόρθωση ο  Ζόρζε Κόστα. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Μάριο Βέγκα και κεντρικό αμυντικό δίδυμοι οι Σάβο Παβίσεβιτς και Πάολε Ζόρζε. Αριστερά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Ανδρέας Αβραάμ και δεξιά ο Τζέισον Δημητρίου. Αμυντικό χαφ ο Γρηγόρης Μάκος και λίγο πιο μπροστά του ο Νταν Αλέξα, ενώ ο Γκονζάλο Γκαρσία ήταν ο επιτελικός χαφ. Στην κορυφή βρέθηκε ο Ρομπέρτο Κολαούτι, αριστερά του ο Φοφανά και δεξιά του ο Κάλβο.

Πρώτο ημίχρονο

Ο διαιτητής του αγώνα Αντώνης Χριστοδούλου έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του όταν στο 22’ απέβαλε τον Νταν Αλέξα, όταν η μαζορέτα των γηπέδων μας Νούνο Ασίς έξυπνα «διάβασε» τη φάση και έβαλε το κορμί του σε μία φάση όπου ο  Αλέξα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παρά να χτυπήσει άθελα του τον Πορτογάλο. Και ενώ αγωνιζόμασταν με 10 ποδοσφαιριστές, καταφέραμε κόντρα στη ροή του αγώνα να ανοίξουμε το σκορ με κεφαλιά του Κολαούτι μετά από σέντρα ακριβείας του Τόνι Κάλβο. Και ενώ ο κύριος Χριστοδούλου δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποβάλει τον ποδοσφαιριστή μας, χαρίστηκε τρεις(!) φορές στον Πλατινί της Ομόνοιας ο οποίος είχε κίτρινη κάρτα, όταν σε δύο φάσεις έκανε θέατρο ενώ σε άλλη μία χτύπησε τον Δημητρίου με τις σχάρες των παπουτσιών του χωρίς καν να σφυριχτεί φάουλ! Και ενώ όλα έδειχναν πως θα κρατούσαμε το υπέρ μας 1-0 μέχρι την ανάπαυλα, η άμυνα μας αποκοιμήθηκε ακόμα μία φορά, όπως συνήθιζε πέρσι, και ανενόχλητος ο Σκέμπρι έφερα στα ίσα το παιγνίδι. Να σημειώσουμε ότι μετά την κόκκινη προχωρήσαμε σε διπλή αλλαγή, καθώς ο Οχαγιόν αντικατέστησε τον Φοφανά και ο Γκάλαμαζ τον τραυματία Ζόρζε. Ενώ πάλι στη φάση της κόκκινης αποβλήθηκε ο Ζόρζε Κόστα για χτύπημα στον Ράουφμαν, με την μακρινή λήψη να δείχνει πως ο Γερμανός πήγε να σπρώξει τον προπονητή μας.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια μπήκε πιο δυνατά και ευτύχησε να πάρει προβάδισμα με ανύπακρτο πέναλτι, με το διαιτητή να δίνει χέρι στον Γκάλαμαζ,. Παρά το ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, υπήρξε η διάθεση να βγούμε μπροστά και να ισοφαρίσουμε αλλά υστερήσαμε στην τελική προσπάθεια. Ήταν η Ομόνοια που πέτυχε το τέρμα με τον Σκέμπρι και φάνηκε να καθαρίζει το παιγνίδι. Στο 85΄ήταν η σειρά της Ομόνοιας να μείνει με 10 ποδοσφαιριστές όταν ο Σκαραμοτσίνο  κλώτσησε τον Μάκο εκτός φάσης.. Λίγο πριν το τέλος, η ομάδα μας κέρδισε πέναλτι μετά από τράβηγμα του Αντράντε στον Μακρή, με τον Γκαρσία να αστοχεί και στην εξέλιξη της φάσης να κερδίζουμε κόρνερ, με τον Γκαρσία αυτή τη φορά να βρίσκει στόχο με την κεφαλιά που πήρε. Στα τέσσερα λεπτά όμως των καθυστερήσεων δεν καταφέραμε να πετύχουμε το τέρμα της ισοφάρισης, με την καλύτερη προϋπόθεση που είχαμε να σπαταλιέται από τον Παβίσεβιτς ο οποίος δοκίμασε σουτ από τα 30 μέτρα αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Δημητρίου ή να δοκιμάσει σέντρα στην αντίπαλη περιοχή. Δείγμα της απειθαρχίας που υπήρχε πέρσι στην ομάδα

Το βίντεο του αγώνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ