Τετ Φαν Λίουεν – «Παίξαμε χαλαρά και χωρίς μυαλό»

Δηλώσεις στο MC sports για λογαριασμό του shootandgoal (βίτεο) παρέθεσε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ερμή, ο τεχνικός Διευθυντής της Ανόρθωσης Τετ Φαν Λίουεν και σας τις μεταφέρουμε αυτούσιες.

«Είμαι απίστευτα απογοητευμένος. Δεν καταφέραμε να πάρουμε έστω τον ένα βαθμό και οι παίκτες δούλεψαν πολύ στο παιχνίδι. Παίξαμε χαλαρά και χωρίς μυαλό. Είχαμε την μπάλα αρκετά αλλά δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε φάσεις. Ένα άλλο κομμάτι που είδαμε στο παιχνίδι του Ερμή, είναι ότι πάλεψαν όπως κάναμε εμείς απέναντι στην ΑΕΚ και ήταν πιο δυνατοί φυσικά απ’ εμάς».

Είστε ικανοποιημένος γενικά από την παρουσία των νέων παικτών;
«Είμαι ικανοποιημένος από τους νέους παίκτες μας ναι. Δεν δημιουργήσαμε φάσεις στο ματς και ο καλύτερος μας παίκτης στο γήπεδο ήταν ο τερματοφύλακας. Αυτό κάτι λέει. Είμαι πολύ απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Όχι από τον τρόπο που δουλεύουμε. Προσπαθούμε να παίξουμε γρήγορα και σε τέτοια παιχνίδια το λιγότερο που πρέπει να παίρνουμε είναι η ισοπαλία. Δεν τα καταφέραμε και είμαι πολύ απογοητευμένος».

Έπαιξε ρόλο και η τακτική που ακολουθήσατε;
«Δεν έχει να κάνει τίποτα με την τακτική που ακολουθήσαμε. Έχει να κάνει με το μυαλό».

Η Ανόρθωση μετά που δέχθηκε το γκολ αποσυντονίστηκε. Τι έφταιξε;
«Όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ είναι σοκ και χρειάζεται 5-10 λεπτά για να επανέλθεις. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα, συμβαίνει παντού στον κόσμο. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε περισσότερο από τα «φτερά». Στο τέλος σημασία έχουν οι βαθμοί και δεν πήραμε τίποτα. Ο Κάλβο ήταν ο καλύτερος παίκτης για μένα αλλά δεν φτιάξαμε φάσεις».

Τώρα έχετε τον ΑΠΟΕΛ με πέντε παίκτες εκτός. Είναι πρόβλημα για σας οι απουσίες αυτές;
«Ίσως να είναι πρόβλημα ίσως και όχι αλλά έχουμε επιλογές. Δεν είναι μόνο 11 παίκτες. Έχουμε μια ολόκληρη ομάδα. Kάποιοι παίκτες θα παίξουν και κάποιοι άλλοι όχι. Είχαμε 10 βδομάδες προετοιμασία χωρίς ματς και ήταν δύσκολο. Είμαστε άνετοι για το πρότζεκτ που ακολουθούμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ