Σαν σίφουνας…(βίντεο)

Πρεμιέρα της περιόδου 2001-02 και η Ανόρθωση ξεκινούσε ένα νέο κύκλο στην ιστορία της. Η πετυχημένη ομάδα που σάρωσε τα πάντα στο διάβα της από το 1995-2000 διαλύθηκε και ξεκινούσε το κτίσιμο μιας άλλης ομάδας, με την ελπίδα και τις φιλοδοξίες για ανάλογη συνέχεια. Πρώτος αντίπαλος ο νεοφώτιστος τότε Ερμής Αραδίππου στο Κοινοτικό Στάδιο του ομώνυμου χωριού.

Η Ανόρθωσις κλάσεις ανώτερη από τον αντίπαλος της, τον διέσυρε με άνεση διαλύοντας τον με τον επιβλητικό 8-1, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση πως παραμένει δυνατή και ισχυρή

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του παιχνιδιού όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα sportcy.com

Στην κορυφή

Σαν σίφουνας πέρασε από την Αραδίππου η Ανόρθωση, συντρίβοντας τον νεοφώτιστο Ερμή με το εκπληκτικό 8-1, στέλλοντας παράλληλα μηνύματα σε όσους αμφισβητούν τις φετινές δυνατότητές της, μετά τις πολλές αλλαγές που έγιναν στην ομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η «Μεγάλη Κυρία» μετέτρεψε το παιχνίδι σε προπόνηση, ενόψη του Σαββατιάτικου ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, έχοντας σε μεγάλα κέφια τους δύο Πολωνούς, Σλάβομιρ Μάγιακ και Ράντοσλαβ Μιχάλσκι, που κυριολεκτικά οργίασαν. Από την άλλη, ο Ερμής έδειξε εντελώς ανέτοιμος για ένα τέτοιο αγώνα, αφού παρουσίασε κτυπητές αδυναμίες σε όλες τις γραμμές.

Το παιχνίδι δεν σηκώνει σοβαρή κριτική, αφού το σκορ μιλά από μόνο του. Ήταν ζήτημα πότε θα έβαζε το πρώτο γκολ η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αραδίππου στάθηκε αξιοπρεπώς μόνο στο πρώτο 20λεπτο. Οι παίκτες της παρέταξαν δύναμη και ενθουσιασμό, καταφέρνοντας να κρατήσουν σε απόσταση τους φιλοξενουμένους από τα καρέ του Σαουρή.

Μετά το πρώτο γκολ όμως που δέχθηκαν, φάνηκε καθαρά η απειρία των παικτών του Ερμή. Η ομάδα κατέρρευσε ψυχολογικά και σήκωσε λευκή σημαία. Η μηχανή της Ανόρθωσης πήρε τις στροφές της και τα γκολ έπεφταν πλέον βροχή! Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου το σκορ ήταν 0-5 και οι 4.000 χιλιάδες φίλοι της Κυρίας στοιχημάτιζαν στα πόσα γκολ θα σταματούσε η ομάδα τους. Βλέποντας την ομάδα του να καταρρέει, ο Τοντόρ Βέλεφ απέσυρε στην εκπνοή του ημιχρόνου τους Σαουρή και Α. Ξιούρουππα, οι οποίοι βρέθηκαν σε πολύ άσχημη μέρα. Δύο αλλαγές που προκάλεσαν ερωτηματικά, αφού δευτερόλεπτα μετά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου!

Στην επανάληψη, η Ανόρθωση έριξε κάπως το ρυθμό της ήταν όμως και πάλι κυρίαρχος του αγώνα, σημειώνοντας άλλα τρία γκολ, ενώ είχε ευκαιρίες και για περισσότερα τέρματα. Προς το τέλος του αγώνα, έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει ΑΠΟΕΛ και ο Ερμής βρήκε την ευκαιρία να βγει μπροστά και να σημειώσει το γκολ της τιμής.

Παρόλο που το προχθεσινό παιχνίδι δεν αποτελεί σοβαρό κριτήριο για τις φετινές δυνατότητες της Ανόρθωσης, εντούτοις, θα λέγαμε ότι ο Γιάνους Βούιτσικ παρουσίασε μια σοβαρή και νοικοκυρεμένη ομάδα, που διέθετε στη σύνθεσή της παίκτες ποιότητας, ενώ παράλληλα έδειξε ότι διαθέτει πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Σίγουρα αυτή η Ανόρθωση έχει τα φόντα να επαναδιεκδικήσει τα πρωτεία στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Πρώτοι και καλύτεροι οι Πολωνοί Μάγιακ και Μιχάλσκι, που έδειξαν ότι είναι σπουδαίοι παίκτες και θα βοηθήσουν τα μέγιστα την ομάδα της Αμμοχώστου.

Πολύ καλός, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, ήταν και ο Κόβαλτσικ που είχε συμμετοχή στα περισσότερα τέρματα, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Βελής και Ξιούρουππας, χωρίς βέβαια να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Όσον αφορά τον Ερμή, με βάση τις αδυναμίες που παρουσίασε στην πρεμιέρα, θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει στην κατηγορία αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Σαν ομάδα θέλει ακόμη πολλή δουλειά για να σταθεί με αξιώσεις στη μεγάλη κατηγορία.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Κώστα Κωνσταντίνου, παρόλο που κάποια σφυρίγματά του στο πρώτο μέρος προκάλεσαν την οργή των Ανορθωσιατών.

ΓΚΟΛ
23΄ Ο Σαουρής ανατρέπει τον Μάγιακ και η Ανόρθωση κερδίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο Ξιούρουππας και ανοίγει το σκορ (0-1).

30΄ Ο Κοτσώνης σεντράρει, ο Α. Ξιούρουππας με τον Σαουρή μπερδεύονται και ο αμυντικός του Ερμή σημειώνει αυτογκόλ (0-2).

37΄ Ο Κόβαλτσικ έδωσε έξυπνη μπαλιά στον Μάγιακ που με δυνατό σουτ αυξάνει το δείκτη του σκορ σε 0-3.

44΄ Ο Κόβαλτσικ και πάλι στρώνει στον Μάγια που με κεραυνοβόλο σουτ στέλλει τη μπάλα πρώτα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίκτυα του Σαουρή για να γίνει το 0-4.

45΄ Από κόρνερ του Βελή, η μπάλα κτυπά στο πόδι του Πούνα και καταλήγει στα δίκτυα του Σαουρή (0-5).

50΄ Ο Βελής εκτελεί φάουλ και ο Νικολάου με κεφαλιά δεν δυσκολεύεται να κάνει το 0-6.

55΄ Γκολ για όσκαρ από τον Μάγια, ο οποίος δέχθηκε τη σέντρα από τον Νικολάου και με γυριστό βολέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στυλιανού.

75΄ Ο Παναγιώτου ανατρέπει τον Κόριντζε και ο Ερμής κερδίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο παθών και πετυχαίνει το γκολ της τιμής για την ομάδα της Αραδίππου (1-7).

88΄ Έξοχος συνδυασμός Μιχάλσκι – Μάγιακ, ο τελευταίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Νεοφύτου που δεν δυσκολεύτηκε με κοντινό σουτ να γράψει το τελικό 1-9.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
– Στην τεράστια διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.
– Στο πρώτο γκολ της Ανόρθωσης, που είχε σαν αποτέλεσμα να παραδοθεί αμαχητί στη συνέχεια η άπειρη ομάδα του Ερμή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΓΙΑΝΟΥΣ ΒΟΥΙΤΣΙΚ:

«Είμαι ευχαριστημένος»
Όλο χαμόγελα ήταν ο Γιάνους Βούιτσικ ύστερα από τη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του Ερμή. Στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος που η Ανόρθωση κέρδισε το παιχνίδι. «Ήταν το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος και ήταν σημαντικό για μας να είχαμε ένα καλό ξεκίνημα», είπε ο Πολωνός τεχνικός και συνέχισε: «Οι φίλαθλοι μάς περίμεναν μετά τις πολλές αλλαγές που έγιναν στην Ανόρθωση να δουν τη νέα ομάδα που φτιάχνουμε. Ήταν ένα καλό ξεκίνημα, όμως, κοιτάζουμε πλέον το επόμενο παιχνίδι που είναι πολύ δύσκολο, αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον ΑΠΟΕΛ.

Μετά και από αυτό το παιχνίδι θα μπορώ να πω περισσότερα για την ομάδα μας». Ο κ. Βούιτσικ ρωτήθηκε αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι ο Κόβαλτσικ δεν σκόραρε. Απάντησε πως δεν τον ανησυχεί καθόλου, αφού, όπως είπε, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. «Δεν είναι ένας παίκτης που κάνει την ομάδα. Ο Κόβαλτσικ έχει καιρό μπροστά του για να σκοράρει.

Είμαι ικανοποιημένος που σήμερα (προχθές) σκόραραν αμυντικοί, μέσοι και επιθετικοί», παρατήρησε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ