Ομόνοια 3 – 2 Ανόρθωση: Άτυχη η ομάδα μας, όμως με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ υποσχέσεις!

Μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον άφησε η νέα Ανόρθωση που χτίζεται, παρά την ήττα της με 3-2 στο ΓΣΠ απέναντι στην σαφώς πιο έτοιμη Ομόνοια. Η, και άτυχη, Ανόρθωση καθώς στα τελευταία λεπτά έπαιζε με τον Τζέισον τραυματία ενώ ο Αμπουρχάνια βγήκε εκτός μετά το 3-2 και μείναμε με 10 καθώς κάναμε τις αλλαγές μας, κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου και άφησε μεγάλες υποσχέσεις για την ομάδα που χτίζεται φέτος και τα επόμενα χρόνια. Εντυπωσίασαν οι «μικροί» μας, ιδιαίτερα ο Αμπουρχάνια, ενώ πολύ θετικός ήταν και ο Κάλβο. Ντεμπούτο με τέρμα για τον Εντέ, ενώ ο Μούσκος ΕΚΛΕΙΣΕ τα μάτια σε ολοκάθαρη κόκκινη ΜΠΡΟΣΤΑ του… Να μην παραγνωρίζουμε επίσης ότι αγωνιστήκαμε με αρκετές απουσίες… Αναλυτικά:

Η εντεκάδα

Την αναμενόμενη εντεκάδα, με βάση και τις απουσίες που αντιμετωπίζει η ομάδα, παρατάσσει στο ΓΣΠ ο Αντρέ Πάους για το παιγνίδι απέναντι στην Ομόνοια. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βαλβέρδ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Χόλγερσον και Πόλο. Στο αριστερό αμυντικό άκρο θα αγωνιστεί ο Νούχου και στο δεξί ο Δημητρίου. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αμυντικό χαφ θα είναι ο Μαϊσουράντζε και μπροστά του οι Λαΐφης και Αμπουρχάνια. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Ιακοβένκο, δεξιά του ο Κάλβο και αριστερά του ο Εντέ.

Πρώτο ημίχρονο

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο άρχισε το παιγνίδι για την ομάδα μας, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό λάθη επί λαθών στην άμυνα μας, επέτρεψαν στον Ποτέ να σκοράρει μέσα στη μικρή μας περιοχή μετά από… σέντρα, με τον Βαλβέρδε να αφήνει την ομάδα του εκτεθειμένη με την απόφασή του όπως μην πραγματοποιήσει έξοδο. Μέχρι το 10’ η Ομόνοια είχε τον έλεγχο και μεσοαμυντικά κάναμε το εύκολο λάθος. Για ένα 15λεπτό όμως μετά, η Ανόρθωση κυριάρχησε με πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Πρώτα ήταν το δοκάρι του Ιακοβένκο από πολύ κοντινή απόσταση μετά από εξαιρετική ενέργεια και πάσα του Κάλβο. Ακολούθως ο Εντέ έβγαλε μόνο του τον Αμπουρχάνια ο οποίος αστόχησε σε τετ α τετ, όμως στο 19’ ο Εντέ από φοβερή ενέργεια και πάσα του Κάλβο έφερε το παιγνίδι στα ίσα, με σουτ από πολύ κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια όμως το παιγνίδι χάλασε. Ο Ιακοβένκο έσπρωξε ελαφρά αντίπαλο ποδοσφαιριστή ο οποίος φαίνεται να τον προκαλούσε, με τον παίχτη της Ομόνοιας να πέφτει θεαματικά, φάση την οποία δεν είδαν οι διαιτητές. Ανάλογη φάση είχαμε και στη συνέχεια όπου ο Αμπουρχάνια μετά από σπρώξιμο έπεσε και εκείνος εντυπωσιακά, όμως στη συνέχεια της φάσης ο Σερτζίνιο έσπρωξε τον Ιακοβένκο μπροστά στον Μούσκο ο οποίος όμως δεν έδειξε τίποτε! Το παιγνίδι χάλασε για τα καλά και επικρατούσαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, με την Ομόνοια στο 39’ να «ανοίγει» την άμυνα μας όταν ο Ράμος έβγαλε μόνο του τον Ποτέ, ο οποίος πέτυχε το 2-1. Η απάντηση της Ανόρθωσης ήρθε με ένα μακρινό σουτ του Κάλβο που αποκρούστηκε από τον Μορέιρα, η οποία ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με… δύο κίτρινες για την ομάδα μας σε Μαισουράντζε και Νούχου, πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά παιγνιδιού (ο συνολικός απολογισμός ήταν μόλις… πέντε). Η Ανόρθωση δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα, όμως σιγά σιγά έφερε το παιγνίδι στα μέτρα της και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Στο 63’ μάλιστα, ο Μακρής (που πήρε λίγα λεπτά νωρίτερα τη θέση του Εντέ), με καταπληκτική πάσα έβγαλε τον Ιακοβένκο σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, με τον Ουκρανό να «χειρουργεί» τον Μορέιρα με ένα φοβερό πλασέ. Στη συνέχεια η Ομόνοια βγήκε μπροστά για να κυνηγήσει ένα τρίτο τέρμα, χωρίς όμως να δημιουργήσει τις προυποθέσεις, όπως επίσης δεν έκανε και η ομάδα μας. Η ομάδα της Λευκωσίας κατάφερε όμως στο 89’ να πετύχει ένα τρίτο τέρμα, με τους Τζέισον και Αμπουρχάνια για κάποια ώρα πριν να μην μπορούν να δώσουν κάτι λόγω τραυματισμού τους, με τις τρεις αλλαγές να έχουν ήδη γίνει. Φάνηκε άτυχη η ομάδα μας καθώς πλέον δεν είχε τις δυνάμεις να ισοφαρίσει, όμως άφησε τεράστιες υποσχέσεις για το μέλλον.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ