Η ΚΟΠ των συμφερόντων

Αποδιοπομπαίο τράγο ψάχνουν στην ΚΟΠ και από ότι φαίνεται το βρήκαν στο πρόσωπο της Ανόρθωσης. Δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση της ΚΟΠ απέναντι στο πιο ιστορικό σωματείο της, απέναντι σε μια ομάδα που ήταν απο τα ιδρυτικά της μέλη, που έβαλε την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη και τους χάρισε δεκάδες Ευρωπαϊκά ταξίδια καμαρώνοντας για τα επιτεύγματα του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η στάση της ΚΟΠ δεν είναι απλά μεροληπτική, δεν είναι απλά εχθρική αλλά τελευταίως ξέφυγε και είναι πλέον πασιφανές ότι στην ΚΟΠ λειτουργούν μόνο με τις ομάδες που τους εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Στην Ανόρθωση δεν φτάνει να μένουν με ανακοινώσεις σε ήπιους τόνους. Χρονικά από την έναρξη της φετινής περιόδου μετρούμε ήδη αρκετά και είμαστε μόνο στην αρχή της…

ππεκρισ σαντισ
Εκπρόσωπος της Ανόρθωσης στην ΚΟΠ

Γίναμε μάρτυρες της σθεναρής άρνησης και παρασκηνιακής εμπλοκής της διοίκησης της ΚΟΠ τόσο για την αποτροπή της παραίτησης Σάντη όσο και για την επιλογή του αντικαταστάτη του. Στο τέλος ίσχυσε η παροιμία… Απ’ ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σαμάν, με την ΚΟΠ να καταργεί την θέση που κατείχε ο Σάντης – του Ά Αναπληρωτή προέδρου – για να στερήσει την θέση στην Ανόρθωση και στο νέο εκπρόσωπό της.

Πλατφόρμα ΚΟΠtv
Ένα από τα δυνατά χαρτιά της ΚΟΠ για τη δημιουργία της ΚΟΠtv ήταν η Ανόρθωση, αφού οι ομάδες του Αποελ, Απόλλων και της Ομόνοια ήταν δεσμευμένες με συμβόλαια με άλλες πλατφόρμες. Μέχρι και ανακοίνωση σε αυστηρούς τόνους κατά της Ανόρθωσης εξέδωσε η «αρμόδια» αρχή, επιστολή που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ και στο τέλος εξέθεσαν εαυτόν μιας και η Ανόρθωση κινήθηκε νομότυπα και εντός νομικών πλαισίων.

kop tv

Εκδίκηση με 3 αγώνες σε 6 μέρες
Αδικαιολόγητα, άδικα και άνευ ουσίας η ΚΟΠ όρισε την Ανόρθωση να δώσει 3 παιχνίδια – τα 2 με ομάδες που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη – σε 6 μέρες. Οι ομάδες του Ερμή και της Αγίας Νάπας δεν εξεδήλωσαν κόλυμα για τυχόν αλλαγή των αγώνων – προς τιμή και πίστη τους – την ωρα που στην ΚΟΠ ασυζητητί αρνιούνταν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Φαίνεται ότι και εδώ ισχύει η παροιμία… αλλού τους τρώει τζιαι αλλού κνίθονται.

Αίτημα συνάντησης με ΚΟΠ
Η διοίκηση της Ανόρθωσης αιτήθηκε γραπτώς με επιστολή της, συνάντηση με την ΚΟΠ για συζήτηση και επίλυση των προβλημάτων αυτών αλλά και πάλι η «αρμόδια αρχή» δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει την ώρα που έλεγε το ναι στην Ομόνοια Λευκωσίας για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Δυο μέτρα και δυο σταθμά για ακόμη μια φορά από την ομοσπονδία που φαίνεται ότι δεν θέλει κάποια από τα «παιδιά» της.

Μόλις σε ένα μήνα είχαμε όλα αυτά και είμαστε μόνο στην αρχή. Μέχρι που θα φτάσει αυτή η στάση της ομοσπονδίας. Μέχρι πόσο θα διασύρεται η Ανόρθωση, τόσο στους κύκλους του ποδοσφαίρου όσο και στην κοινή γνώμη;

Κατά τα άλλα σκοπός της ιδρύσεως της ΚΟΠ «είναι η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των υπ’ αυτήν Σωματείων και η διαφύλαξη των συμφερόντων των», όροι που καταπατούνται κατά συρροή και κατ εξακολούθηση για την Ανόρθωση.

Κύριοι, μιλάμε για ανελέητο πόλεμο της ΚΟΠ προς την Ανόρθωση. Η κόντρα αυτή δεν άρχισε χθες. Ποιός μπορεί να ξεχάσει το πώς χάθηκε ο τίτλος της περιόδου 2012 -2013. Ναι, μπορεί να έγιναν και άλλα για τα οποία άμοιρη ευθυνών δεν ήταν η τότε «διοίκηση», αλλά και η ΚΟΠ όμως δεν ήταν αμέτοχη.

Για να ακριβολογούμε φίλοι Ανορθωσιάτες η κόντρα αυτή κρατά από το 2009 όταν η Ανόρθωση υποστήριξε τον Κρις Γεωργιάδη για την προεδρία της ΚΟΠ στις εκλογές με αντίπαλο τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Εμείς, στο μέτρο του δυνατού, παραθέτουμε τα στοιχεία. Από εκεί και πέρα δεν διοικούμε. Από δω και μπρος η διοίκηση πρέπει να χαράξει την δική της πορεία. Διότι τα… καλύτερα έρχονται!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ