Βέγκα, Βαλβέρδ, ΑΕΛ, κανονισμοί κλπ κλπ

Στα φόρτε της είναι η μεταγραφολογία τις τελευταίες ώρες, μετά και την είδηση ότι η ομάδα μας φέρνει τον Βέλγο τερματοφύλακα Τόμας Καμίνσκι. Αν όλα κυλήσουν ομαλά με τον Βέλγο, τότε η Ανόρθωση θα έχει τρεις κοινοτικούς-ξένους τερματοφύλακες, αφού στο ρόστερ βρίσκονται ήδη οι Ντανιέλ Βέγκα και Μάθιου Βαλβέρδ.

Είναι πολύ πιθανόν ένας από αυτούς τους δύο να αποτελέσει παρελθόν, ιδιαίτερα αν ο Τεντ Φαν Λέουβεν προγραμματίζει να προχωρήσει σε ακόμα μία μεταγραφική κίνηση. Με τον Καμίνσκι στο ρόστερ, η ομάδα μας συμπληρώνει τις 15 θέσεις κοινοτικών – ξένων που δικαιούται και δεν μπορεί να προχωρήσει στην απόκτηση άλλου ποδοσφαιριστή εκτός αν αυτός μπορεί να δηλωθεί στον κατάλογο Β’.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο Τεντ Φαν Λέουβεν προσπαθούσε να φέρει κεντρικό αμυντικό ή αμυντικό χαφ. Αν θέλει ακόμη να προχωρήσει σε αυτή τη μεταγραφή, τότε θα πρέπει να έρθει ποδοσφαιριστής που θα δηλωθεί στον κατάλογο Β’ ή να υπάρξει μία αποχώρηση. Και σίγουρα η αποχώρηση αυτή θα αφορά είτε τον Βαλβέρδ είτε τον Βέγκα.

Η σεναριολογία σήμερα για το ενδεχόμενο αυτό είναι αρκετή. Ένα σενάριο φέρει την τεχνική ηγεσία να μην είναι ικανοποιημένη με την αγωνιστική κατάσταση του Βέγκα μετά και τον τραυματισμό που είχε κατά την περσινή χρονιά. Άλλο σενάριο λέει πως ο Βέγκα δεν πάει πουθενά!

Άλλο σενάριο φέρει την ΑΕΛ να ενδιαφέρεται για τον Βαλβέρδ, καθώς η ομάδα της Λεμεσού είναι στο ψάξιμο τερματοφύλακα μετά τον τραυματισμό Φεγκρούς στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ.

Πρέπει να αναφέρουμε επίσης και κάτι σημαντικό. Στο ενδεχόμενο να έρθει ο Καμίνσκι και παράλληλα να φύγει κάποιος εκ των Βέγκα – Βαλβέρδ, και να μην έρθει άλλος ποδοσφαιριστής, τότε θα υπάρχει μία θέση κοινοτικού κενή η οποία ΔΕΝ μπορεί να αναπληρωθεί τον Ιανουάριο. Ο κανονισμός λέει πως όσους ποδοσφαιριστές δηλώσεις τον Σεπτέμβριο, αυτός ο αριθμός θα πρέπει να παραμείνει και τον Ιανουάριο στη μεταγραφική του χειμώνα. Έτσι, μην παραξενευτείτε αν μείνουν στο τέλος και οι τρεις τερματοφύλακες, ώστε να προχωρήσουμε στην επιπλέον μεταγραφή τον Ιανουάριο!

Ότι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει αργότερα μέχρι αύριο. Είτε μείνουν όλοι, είτε φύγει κάποιος, η μεταγραφική περίοδος (επιτέλους) τελειώνει και θα επικεντρωθούμε μία και καλή στα αγωνιστικά και το τι μας επιφυλάσσει η νέα χρονιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ