Τα ερωτηματικά…

Ξενίζει και όχι άδικα η διαφαινόμενη απόκτηση τρίτου τερματοφύλακα τη δεδομένη χρονική στιγμή, την ώρα μάλιστα που το ρόστερ παρουσιάζει ελλείψεις σε δύο θέσεις όπως αυτές του κεντρικού αμυντικού και αμυντικού μέσου.

Βέγκα – Βαλβέρδε

Από ότι φαίνεται ο Ολλανδός τεχνικός Διευθυντής Τεντ Φαν Λίουεν δεν είναι ευχαριστημένος από το δίδυμο των τερματοφυλάκων. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιθυμία του να φέρει άλλον τερματοφύλακα. Σαφέστατα δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι αρχίσαμε τα ίδια… τα παλιά. Ελπίζουμε ότι ο μόνος λόγος που προβαίνει σε τέτοια κίνηση είναι για να ενισχύσει την ομάδα στην συγκεκριμένη θέση.

Μπεκιάι

Άξιον απορίας είναι το γεγονός ότι και οι δυο τερματοφύλακες Βαλβέρδ και Βέγκα ήρθαν έπειτα από επιθυμία του προπονητή τερματοφυλάκων Αριάν Μπεκιάι. Το γεγονός ότι ο Λίουεν ψαχνόταν για τερματοφύλακα τις τελευταίες μέρες θεωρούμε ότι περιορίζει πλέον τις αρμοδιότητες του προπονητή τερματοφυλάκων στο ελάχιστο.

Λάθη επί λαθών

Και σε αυτή την μεταγραφική περίοδο έγιναν σοβαρά λάθη που στο τέλος θα στοιχίσουν στην ομάδα είτε οικονομικά είτε αγωνιστικά. Ερωτηματικά προκαλεί η προ δεκαημέρου επέκταση του συμβολαίου του Βαλβέρδ ή η πρώτη μεταγραφική κίνηση της ποδοσφαιρικής περιόδου 2014-2015 που ήταν η ανανέωση του συμβολαίου του Βέγκα.

Για τον τελευταίο, ενδεχομένως να εκφράζονταν φόβοι για την εξέλιξη της πορείας του μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του – κάταγμα ζυγωματικού – που τον άφησε ουσιαστικά 2 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Από την στιγμή μάλιστα που υπήρχε ο τραυματισμός ήταν λάθος η ανανέωση του συμβολαίου του πριν να διαφανεί η αγωνιστική του κατάσταση.

Το δεύτερο και μεγαλύτερο λάθος, ήταν η επέκταση του συμβολαίου του Βαλβέρδ μιας και από ότι φαίνεται δεν έγινε για καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Στην περίπτωση του Γάλλου από ότι φαίνεται μετριάστηκαν οι οικονομικοί παράμετροι και δόθηκε επέκταση συμβολαίου με πιο μειωμένες απολαβές σε ένα τερματοφύλακα ο οποίος μετά τον τότε τραυματισμό του με την ΑΕΛ στο Αντώνης Παπαδόπουλος, κινείται στην μετριότητα.

Τρεις θέσεις

Με την ενδεχόμενη μεταγραφή Καμίνσκι, η ομάδα μας θα έχει σπαταλήσει τρεις θέσεις από τις 15 για ξένους και κοινοτικούς που δικαιούται, σε τερματοφύλακες! Όπως είπαμε, υπάρχουν ελλείψεις και σε άλλες θέσεις και αναμένουμε να δούμε σε περίπτωση που κλείσει τελικά ο Βέλγος, τι θα γίνει με τους Βαλβέρδε και Βέγκα.

Βρισκόμαστε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και το σενάριο να βρει κάποιος εκ των δύο ομάδα είναι πολύ μα πολύ απομακρυσμένο, εκτός αν δοθούν δανεικοί κάπου και φυσικά η ομάδα μας πληρώνει ένα μέρος του συμβολαίου.

Ο Καμίνσκι

Τώρα ο Βέλγος, για να είναι βασικός στέλεχος της Εθνικής Βελγίου κάτω των 21 και να αγωνίζεται ως βασικός σε παιγνίδια της πρωταθλήτριας της χώρας Άντερλεχτ, σημαίνει πως πρόκειται για ένα προικισμένο τερματοφύλακα. Αυτή τη στιγμή, η Βελγική σχολή είναι μία από τις καλύτερες σχολές στον κόσμο και συνεχώς βγαίνουν παιχταράδες από τις ακαδημίες της χώρας, οι οποίο πωλούνται δεκάδες εκατομμύρια σε πιο δυνατά πρωταθλήματα. Σίγουρα, ο Βέλγος θα είναι μία ποιοτική αναβάθμιση για το ρόστερ της ομάδας, όμως αυτή η κίνηση έπρεπε να είχε προχωρήσει πιο γρήγορα, ενώ το να έχεις τρεις ξένους τερματοφύλακες στο ρόστερ είναι μία τεράστια σπατάλη, ενώ δεν παραγνωρίζουμε και το τεράστιο λάθος της ανανέωσης του συμβολαίου του Βαλβέρδ για μη αγωνιστικούς λόγους κατά την κρίση μας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ