Πρώτοι και σ’ όποιον αρέσει

Οι μνήμες που ξυπνούν κάθε 3η Αυγούστου, αποκαλύπτουν το μεγαλείο μιας ομάδας που οι οπαδοί της έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται περήφανοι και να βροντοφωνάζουν «Ανόρθωση». Η ομάδα που πριν 40 χρόνια χρειάστηκε να ξαναχτιστεί από το μηδέν, η ομάδα που για πολλά χρόνια παρέμεινε στην αφάνεια, είναι και η ομάδα που πρωτοπόρησε σε πάμπολους τομείς και αυτό είναι κάτι που δεν ξεγράφεται.

Ποτέ στα χρονικά, μια ομάδα δεν έβγαλε στους δρόμους οπαδούς άλλων ομάδων με την επιτυχία της, γεγονός που μαρτυρά το τεράστιο επίτευγμα που συντελέστηκε στην Τραπεζούντα. Μια ομάδα που ακόμα και οι ίδιοι οι πολιτικοί αυτής της χώρας, μαρτυρούν κατά καιρούς ότι προβάλει το Κυπριακό ζήτημα περισσότερο και από τους ίδιους, είναι μια ομάδα για την οποία πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι, ανεξάρτητα αν κάποιοι εντός και εκτός τειχών, την οδήγησαν τα τελευταία χρόνια μακριά από τους τίτλους. Ποδοσφαιριστές, προπονητές και διοικήσεις πάνε και έρχονται, ωστόσο αυτό που δεν αλλάζει είναι αυτά που πρεσβεύει η Ανόρθωση και αυτά για τα οποία άνθρωποι αφιέρωσαν τη ζωή τους, αυτά τα οποία κατέστει δυνατόν να έρθουν από την Αμμόχωστο.

Δυστυχώς το γεγονός ότι η Ανόρθωση είναι η ομάδα που έκανε την ονειρεμένη εξαετία 1994-2000, είναι η ομάδα που μπήκε πρώτοι στους ομίλους του Champions League και μάλιστα με το παλαιότερο σύστημα το οποίο ήταν σαφώς δυσκολότερο, είναι η ομάδα που προέβαλε την Κύπρο και το Κυπριακό πρόβλημα την 3η Αυγούστου 2005, για κάποιους είναι δυσκολοχώνευτο. Άλλωστε μια ματιά στο χθεσινό έντυπο και διαδικτυακό τύπο, αποτυπώνει την περιορισμένη εώς και ανύπαρκτη αναφορά στην μεγάλη επέτειο. Σαν δεν μας φτάνουν οι εμφύλιοι πολέμοι της τελευταίας πενταετίας, βλέπουμε κατά καιρούς να δεχόμαστε κτυπήματα εκεί που η ομάδα πάει να ορθοποδήσει, εκεί που δείχνει να βρίσκει κάτι από την παλιά της αίγλη. Σε τελική ανάλυση η ιστορία δεν ξεγράφεται και η Ανόρθωση ήταν, είναι και θα είναι η ομάδα που έβαλε την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό χάρτη και η ομάδα που έσπασε το κατεστημένο με μάγκικα τρόπαια απέναντι σε αυτούς που ετσιθελικά θέλουν να βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ