Η ανθρωπιά του Τάουνσεντ και o Kuριάκος, ένας τυφλός φίλος της Ανόρθωσης

Ο φίλος Κυριάκος, είναι ένας φανατικός φίλος της Ανόρθωσης. Ο Κυριάκος, έχει μία ιδιατερότητα σε σχέση με πολλούς από τους συνανθρώπους του. Είναι τυφλός. Παρ’ όλα αυτά, ο Κυριάκος βρίσκεται συνέχεια στο γήπεδο για να δει την αγαπημένη του Ανόρθωση, και εχτές βρέθηκε στο Αντώνης Παπαδόπουλος, για να γνωρίσει από κοντά τον ποδοσφαιριστή της Τότεναμ με Κυπριακές ρίζες, Άντρο Τάουνσεντ. Το εξής κείμενο και η φωτογραφία είναι από το Shoot and Goal:

“Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Δεν είναι μόνο γκολ, φάουλ, πέναλτι. Το ποδόσφαιρο όπως και γενικότερα ο αθλητισμός μπορεί να αγγίξει πολλές ευαίσθητες πλευρές στην κοινωνία γενικότερα.

Αυτό απέδειξε με την ενέργεια του και ο Αγγλοκύπριος «άσσος» της Τότεναμ. Άντρος Τάουνσεντ, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με την ΑΕΛ. Το shootandgoal.com ήταν εκεί και σας μεταφέρει αποκλειστικά το συμβάν.

Λίγο πριν ο Τάουνσεντ βγει στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση βγήκε έξω από τα αποδυτήρια. Και ο λόγος ήταν πολύ σοβαρός για να αδιαφορήσει.

Ένας φίλαθλος ήθελε να τον γνωρίσει. Ήθελε να τον ακουμπήσει και να του εκφράσει το θαυμασμό και την εκτίμηση του. Ο φίλαθλος αυτός έχει μια ιδιαιτερότητα. Είναι τυφλός. Μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να δει ένα παιχνίδι, όμως είναι ένας γνήσιος ποδοσφαιρόφιλος και σχεδόν κάθε βδομάδα πηγαίνει στο γήπεδο.

Ο Τάουνσεντ μόλις έμαθε ποιος τον ζητά δεν το σκέφτηκε δευτερόλεπτο. Βγήκε έξω από το γήπεδο και έδωσε το χέρι στον τυφλό οπαδό που ήθελε να τον συναντήσει και να τον γνωρίσει. «Είναι τιμή μου που ήρθες να με συναντήσεις», του ανέφερε ο τυφλός φίλαθλος, με τον Άντρο Τάουνσεντ να του απαντά: «Η τιμή είναι δική μου».

Αυτές οι στιγμές είναι που αναδεικνύουν το μεγαλείο του αθλητισμού. Και το πιο ωραίο ξέρετε πιο είναι; Ο τυφλός οπαδός που ήθελε να συναντήσει τον Τάουνσεντ δεν είναι οπαδός της ΑΕΛ.

Είναι φίλος της Ανόρθωσης. Μακάρι όλος ο κόσμος να αγαπούσε το ποδόσφαιρο όπως ο φίλος μας στην πιο πάνω ιστορία. Αν ήταν έτσι τα πράγματα τότε θα βλέπαμε ένα πολύ διαφορετικό ποδόσφαιρο…”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ