Ο Πάους σήμερα…

Θα αποτελούσε έκπληξη αν ο Άντρε Πάους δεν προέβαινε σε πειραματισμούς ακόμα στο αποψινό φιλικό με την Ένωση, με τον Ολλανδό προπονητή να δοκιμάζει σχήματα, ρόλους και ποδοσφαιριστές, στο τελευταίο τεστ πριν τις επίσημες υποχρεώσεις. Η ομαλή κυκλοφορία της μπάλας και το ποδόσφαιρο κατοχής ήταν για άλλη μια φορά οι κυριότερες συνιστώσες του παιχνιδιού, ενώ όπως και στο φιλικό με την ΑΕΚ, η Ανόρθωση παρουσίασε ένα καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο και ένα μέτριο στο δεύτερο. Μετά το 30ο λεπτό, ο Πάους φαίνεται να έδωσε εντολή υποχώρησης για λόγους τακτικής, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν σε μια φάση που ο Βαλβέρδ φέρει ακέραια την ευθύνη τόσο για το ότι δεν πραγματοποίησε έξοδο, τόσο του ότι δεν μπόρεσε να αποκρούσει μιαν αδύναμη κεφαλιά.

Αρχή με 4-2-3-1

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολλανδός παρέταξε την Ανόρθωση με το αγαπημένο του σύστημα, με το οποίο πορεύθηκε σε όλα τα φετινά φιλικά. Ο Λαϊφης διατήρησε για άλλο έναν αγώνα την θέση του στο κέντρο της άμυνας όντας αψεγάδιαστος, ο Μαραγκός πήρε φανέλα βασικού δίπλα από τον Μαϊσουράτζε, ενώ τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά με τον φοίνικα στο στήθος μέτρησε ο Τσινεντού Εντέ. Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Αμπουρχάνια ο οποίος απετέλεσε τον κινητήριο μοχλό στη μεσαία γραμμή και αποδέκτη των περισσότερων μεταβιβάσεων από τους συμποδοσφαιριστές του. Νούχου και Δημητρίου προωθήθηκαν ουκ ολίγες φορές με τον Αφρικανό να ανακόπτεται μόνο με φάουλ, ενώ ο Μαϊσουράτζε κάλυψε πολλά χιλιόμετρα λειτουργώντας ως αναχαιτιστής.

Συνέχεια με 4-4-2

Η είσοδος των Αβραάμ, Μακρή και Άντιτς αντί των Κάλβο, Δημητρίου και Μαραγκού διαφοροποίησε ρόλους και σχηματισμό με τους δύο συμπατριώτες μας να αγωνίζονται στα άκρα της μεσαίας γραμμής σε σχηματισμό 4-4-2 και τον Άντιτς να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Την δυάδα του κέντρου συμπλήρωσε το Γεωργιανό δίδυμο Μαϊσουράτζε-Αμπουρχάνια, ενώ ο Εντέ αγωνίστηκε ως παρτενέρ του Ιακοβένκο. Πέραν από τον Αμπουρχάνια, κανείς ποδοσφαιριστής στην μεσοεπιθετική γραμμή δεν φάνηκε να προσαρμόζεται στους νέους ρόλους με εξαίρεση τον Ανδρέα Μακρή που ήταν φιλότιμος και διεισδυτικός. Η είσοδος του Ανδρέου αντί του Εντέ επανέφερε το 4-2-3-1 με τον νεαρό μέσο να αγωνίζεται πίσω από τον Ιακοβένκο, ενώ με τις συνεχείς αλλαγές είδαμε τον Άντιτς να μετατοπίζεται στο κέντρο και τον Λαϊφη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Το 1-2 δεν ήρθε τυχαία μιας και οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές του δευτέρου ημιχρόνου, Αμπουρχάνια και Μακρής, συνδυάστηκαν πριν ο τελευταίος δώσει τη νίκη ψυχολογίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ