Περιμένουν πολλά – Τι είδαμε

Ο Τεντ Φαν Λέουβεν τον χαρακτήρισε σαν ένα από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη στην ηλικία του. Τον είχε στο «μπλοκάκι» του για χρόνια, και με τη διαβάθμιση της Αζαξιό στην Γαλλία δεν έχασε την ευκαιρία για να τον φέρει στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Με δύο ημέρες προπονήσεων στα πόδια του, ο Γιούρι Γιακοβένκο πήρε χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τον Απόλλωνα και μάλιστα ως βασικός!

Τι είδαμε λοιπόν από τον Ουκρανό στην πρώτη του παρουσία με τη φανέλα της ομάδας; Να διευκρινίσουμε φυσικά ότι συμπεράσματα δεν μπορούμε να βγάλουμε και οι λόγοι αυτονόητοι. Απλά θα τονίσουμε κάποια πράγματα που είδαμε από τον Γιακοβένκο στο Τσίρειο.

Ο Ουκρανός λοιπόν είχε εντολές να πιέζει από ψηλά τους αντίπαλους αμυντικούς. Πρόκειται για έναν ταχύ ποδοσφαιριστή, ευέλικτο, και με το ύψος που έχει μπορεί να αναγκάσει τον αντίπαλο αμυντικό να υποπέσει στο λάθος.

Ο 20χρονος μπορεί να παίξει με πλάτη προς το τέρμα και είναι και πολύ αλτικός. Έχει καλό κοντρόλ της μπάλας, αλλά δεν έδειξε να χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό το κακό του πόδι, το δεξί. Είχε την ευχέρεια σε κάποια στιγμή να τελειώσει μία φάση αλλά βρέθηκε στο κακό του πόδι και έχασε την ευκαιρία.

Του έγιναν και αρκετά φάουλ από τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα για να τον σταματήσουν. Δύο μάλιστα εξ αυτών ήταν στην αντίπαλη περιοχή όμως οι παραβάσεις δεν δόθηκαν. Ο Ουκρανός έδειξε να είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Αυτό που πρέπει να μας δείξει όμως, είναι και το αν μπορεί να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα. Γι’ αυτό, θα χρειαστεί να περιμένουμε και να δείξουμε υπομονή…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ