Απόλλωνας 1 – 0 Ανόρθωση: Παρά την ήττα, είμαστε σε καλό δρόμο!

Με πλατύ χαμόγελο έφυγαν οι 1500 φίλοι της ομάδας μας από το Τσίρειο στο φιλικό με τον Απόλλωνα, παρά την ήττα με 1-0. Ο λόγος; Είδαν μία Ανόρθωση να είναι καλύτερη από τον αντίπαλο της, παρά το ότι πρόκειται για νέα, αλλά και νεαρή ομάδα, να αποδίδει στρωτό ποδόσφαιρο, και τα νέα αποκτήματα να αφήνουν μία γεύση ικανοποίησης σε όσους είδαν το παιγνίδι. Αρνητικό, ο τραυματισμός του Αμπουρχάνια από τον Μεριέμ, ο οποίος οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο για ακτινογραφίες. Αύριο θα ξέρουμε τα αποτελέσματα, ελπίζοντας να μην είναι κάτι το σοβαρό…

Η εντεκάδα

Μας εξέπληξε ο Αντρέ Πάους με την εντεκάδα που παρέταξε στο φιλικό με τον Απόλλωνα, καθώς κόντρα στα προγνωστικά έδωσε φανέλα βασικού στον Γιούρι Γιακοβένκο! Βασικός ήταν επίσης και πάλι ο Ντένις Τονούτσι. Αναλυτικά: Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Μάριο Βέγκα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σεράν Πόλο και Ντένις Τονούτσι. Αριστερά και δεξιά στα αμυντικά άκρα οι Τζέισον Δημητρίου και Ραζάκ Νούχου αντίστοιχα. Στο κέντρο, ως εξάρι αγωνίστηκε ο Ιράκλι Μαισουράντζε και μπροστά του οι Κωνσταντίνος Λαίφης και Τζιο Αμπουρχάνια. Ιακοβένκο στην κορυφή της επίθεσης και δίπλα του οι Κάλβο και Αβραάμ.

Πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ένα νευρικό παιγνίδι με εναλλασσόμενη κατοχή ανά διαστήματα για τις δύο ομάδες. Ήταν ένα παιγνίδι κέντρου με λίγες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, οι περισσότερες για την ομάδα μας όμως που δεν κατάφερε να σκοράρει κάποιο τέρμα. Από την άλλη πλευρά, ο Βέιγκα χρειάστηκε να επέμβει σε ένα σουτ του Σανγκόι. Τακτικά, είχαμε συνεχές τρεξίματα από τους δύο ακραίους αμυντικούς και κυρίως από τον Νούχου ο οποίος συμμετείχε αρκετά στ παιγνίδι. Η μπάλα ήταν συνεχώς κάτω χωρίς μακρινές μπαλιές, με τον Μαισουράντζε να ηρεμεί το παιγνίδι μας με τις σίγουρες μπαλιές του. Ο Απόλλωνας αγωνίστηκε πολύ σκληρά κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Αμπουρχάνια, που ελπίζουμε να μην είναι τόσο σοβαρό όσο φάνηκε στο γήπεδο. Στη θέση του μπήκε ο Μαραγκός Η ομάδα μας διεκδίκησε και δύο πέναλτι με τον Γιακοβένκο, ο οποίος είναι αρκετά ταχύς παρά το ύψος του. Μαζί με τον Αμπουρχάνια πίεζαν από ψηλά, ενώ στα δύο πέναλτι που ζητήσαμε πρωταγωνιστής ήταν ο Ουκρανός επιθετικός, ο οποίος έδειξε επίσης και πολύ αλτικός.

Δεύτερο ημίχρονο

Με τέσσερεις αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Άντρε Πάους. Εκτός βγήκαν οι Γιακοβένκο, Αβραάμ, Νούχου και Βέγκα και τις θέσεις τους πήραν οι Αδάμος Ανδρέου, Μάκος, Μακρής και Βαλβέρδε. Ο Λαίφης πέρασε στο αριστερό αμυντικό άκρο, ο Μάκος στο χώρο της μεσαίας γραμμής, και Αδάμος Ανδρέου και Μακρής εναλλάσσονταν στην κορυφή της επίθεσης. Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα μας συνέχισε να πιέζει από ψηλά με στόχο να οδηγήσει την ομάδα του Απόλλωνα στο εύκολο λάθος. Κόντρα στη ροή του παιγνιδιού όμως ήρθε το 1-0 στο 60’ για την ομάδα του Απόλλωνα με κεφαλιά του Σανγκόι έπειτα από σέντρα του Παπουλλή με την μπάλα να περνάει κάτω από τον Βαλβέρδε. Παρόλα αυτά, η ομάδα μας ήταν καλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο προσπαθώντας να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο. Στο 65΄τη θέση του Κάλβο πήρε ο Θεοδώρου, ο οποίος πήγε δεξί εξτρέμ με τον Μακρή να πηγαίνει αριστερά και τον Ανδρέου στην κορυφή. Ένα λεπτό αργότερα καλό σουτ του Μαισουράντζε, απέκρουσε ο Βάλε. Το σκληρό παιγνίδι του Απόλλωνα συνεχίστηκε, με τον Ρομπέρ να κάνει σκληρό φάουλ από πίσω στον Τζέισον Δημητρίου, ο οποίος τιμωρήθηκε με κίτρινη. Ένα λεπτό αργότερα, νέο σκληρό φάουλ του Ρομπέρ φέρει και πάλι την αντίδραση του Τζέισον με τον Μούσκο να διατάζει… την αντικατάσταση του Δημητρίου. Στη θέση του μπήκε ο Λοιζίδης. Νωρίτερα, ο Οικονόμου πήρε τη θέση του Τονούτσι με τον Ιταλό να καταχειροκροτείται από τον κόσμο της ομάδας. Στη συνέχεια ο Αδάμος Ανδρέου ήταν τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, προτίμησε την πάσα στον Μαραγκό όμως η τελική προσπάθεια δεν ήταν καλή. Γενικά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, το κέντρο μας έπαιξε αρκετά με τη μπάλα όμως δεν ήμασταν σωστοί στην τελική προσπάθεια. Κοντά στο τέλος του παιγνιδιού είχαμε νέα ευκαιρία, όταν η κεφαλιά του Μακρή μετά από σέντρα του Λοιζίδη αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ