Ο αδικημένος Σότα Γκριγκαλασβίλι

Η καλή απόδοση του Γκριγκαλασβίλι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ όχι μόνο δεν επιβραβεύτηκε από κάποιο γκολ ή βαθμολογικό κέρδος, αλλά αποτέλεσε τη δεύτερη αλλαγή του Νίκου Κωστένογλου, δίνοντας τη θέση του στον Γκονζάλο Γκαρσία. Ο Γεωργιανός μέσος ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος όχι μόνο στο επιθετικό κομμάτι όπου είχε συνεχή κίνηση και διάθεση να δημιουργήσει, αλλά σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ελίχθηκε στην πλάτη των Μαντούκα και Μπενασούρ πραγματοποιώντας κλέψιμο.

Με μια ματιά στα φετινά στατιστικά του Σότα, παρατηρούμε ότι είναι δεύτερος σε αριθμό συμμετοχών με 25 εμφανίσεις (μόνο ο Κολαούτι έχει περισσότερες με 27) αλλά μόλις δέκατος τέταρτος σε σύνολο αγωνιστικών λεπτών με 1198. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γκαρσία όντας τραυματίας για τρείς και πλέον μήνες, ο Αλέξα ο οποίος έχει ήδη αποχωρήσει, αλλά και ο Οχαγιόν που αγωνίζεται ως επί το πλείστον ως αλλαγή, έχουν αγωνιστεί περισσότερο. Παρόλα αυτά βρίσκεται στη τρίτη θέση των σκόρερ με τέσσερα γκολ, έχοντας λιγότερο μόνο από Κολαούτι και Γκαρσία.

Ο Γεωργιανός μέσος αδικείται τόσο από αγωνιστικούς, όσο και από εξωαγωνιστικούς λόγους. Αφενός μεν, ο Γκριγκαλασβίλι δεν είναι καλός γνωστής της αγγλικής γλώσσας επομένως αντιμετώπισε πρόβλημα προσαρμογής αλλά και συνεννόησης. Στις πρώτες του εμφανίσεις παρουσίασε πρόβλημα ψυχολογίας, αναζητώντας μετά μανίας μια καλή εμφάνιση ή ένα γκολ με την απογοήτευση να αποτυπώνεται με τη γλώσσα του σώματος μετά από κάθε ημιτελή ενέργεια. Επίσης, είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν βοηθήθηκε ιδιαίτερα εώς καθόλου από τους εκάστοτε προπονητές αλλά και από τους συμποδοσφαιριστές του. Και αν το περιστατικό με τον Ζόρζε Κόστα όπου ο Πορτογάλος τιμώρησε τον Γεωργιανό για πειθαρχικό παράπτωμα είναι γνωστό, κάτι που ίσως πέρασε απαρατήρητο είναι η έλλειψη ομαδικότητας ιδιαίτερα από τους Λατινοαμερικάνους συναδέλφους του, οι οποίοι τον αγνοούν φανερά στον αγωνιστικό χώρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ