Χρονιά χωρίς Ευρωπαϊκά πάθη

Το πολυπόθητο Ευρωπαϊκό εισητήριο αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού και διχόνοιας κατά την διάρκεια της στείρας από τίτλους πενταετίας την οποία βιώνουμε. Οι αριθμοί μαρτυρούν ξεκάθαρα ότι έγινε πολύς ντόρος για το τίποτε και οι άλλοτε ξεχωριστοί αγώνες που τους αναμέναμε πως και πως κάθε καλοκαίρι, έχουν διογκώσει το οικονομικό και όχι μόνο πρόβλημα.

Ακόμα και το καλοκαίρι του 2010 που αποτελεί την καλύτερη συγκομιδή της μετά Champions League εποχής, χρειάστηκαν δύο ποδοσφαιρικά θαύματα για να φτάσουμε στον τρίτο γύρο όπου συναντήσαμε την ΤΣΚΑ Μόσχα. Πρώτα έπρεπε να γίνει η εκτός έδρας υπέρβαση απέναντι στην Σίμπενικ Κροατίας και το αλησμόνητο 0-3 στην ημίωρη παράταση και ακολούθως να σκοράρει για τρίτη φορά ο Καφού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» απέναντι στην Σερκλ Μπριζ η οποία κρατούσε την πρόκριση μέχρι το 87ο λεπτό.

cafu

Σαφέστατα υπήρχαν και οι περιπτώσεις που… η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά μιας και το 2011 κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε την Ραποτνίσκι Σκοπίων, οι ποδοσφαιριστές της οποίας κατηγορήθηκαν για ντοπάρισμα. Το χρονικό σημείο όμως ήταν τέτοιο που δεν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τον αποκλεισμό των Σκοπιανών και την συμμετοχή σε παραπέρα γύρο του Europa League.

vardar

Ακόμα και στις διπλές αναμετρήσεις με την Ντίλα Γκόρι, οι Γεωργιανοί ίσως να μην έπαιρναν καν το αεροπλάνο για Κύπρο αν το σουτ του Οχαγιόν στον πρώτο αγώνα δεν σταματούσε στο δοκάρι, με το 0-1 να σφραγίζει τελικά τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

dila

Σε τελική ανάλυση οι Ευρωπαϊκές εξορμήσεις των τελευταίων χρόνων προξένησαν περισσότερα προβλήματα πάρα οφέλη, επομένως μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε από την φετινή εξέλιξη. Οι συνεχόμενες ενάρξεις των εκάστοτε προετοιμασιών στοίχησαν σε θέματα προγραμματισμού αλλά και φρεσκάδας κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μιας και οι γρήγοροι αποκλεισμοί δημιουργούσαν μεγάλα κενά μεταξύ των επίσημων υποχρεώσεων. Κανένας λόγος για οικονομικά οφέλη αφού οι εισπράξεις από το ένα (άντε δύο) εντός έδρας παιχνίδι, επισκιάζονταν από τις αλλόγιστες σπατάλες σε μισθολόγια ποδοσφαιριστών που έρχονταν για να βοηθήσουν στην προσπάθεια εισόδου σε ομίλους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ