ΑΕΚ 6 – 1 Ανόρθωσις: Έχασαν τον τίτλο, κέρδισαν το χειροκρότημα

Δεν είχε το ιδανικό φινάλε το φετινό οδοιπορικό της φουτσαλικής Ανόρθωσης η οποία υποχρεώθηκε σε ήττα με το πλασματικό 6-1 από την ΑΕΚ, μένοντας έτσι μακριά από το πολυπόθητο τρίποντο που θα της επέτρεπε να τερματίσει πρώτη. Για ένα ολόκληρο ημίχρονο η ομάδα μας ήταν ανώτερη από την πιο έμπειρη ΑΕΚ η οποία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο τόσο για λόγους τακτικής, όσο και λόγω της πίεσης που άσκησαν οι φουτσαλιστές μας. Δυστυχώς εκεί που υπήρξαν οι ευκαιρίες για το προβάδισμα με 1-2 υπήρχε μια φλυαρία και έλλειψη συγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους από τη στιγμή που πήραν για δεύτερη προβάδισμα γύρω στο 35ο λεπτό. Το ρίσκο του να αγωνιστούμε χωρίς τερματοφύλακα προκειμένου να φτάσουμε σε κάποιο γκολ όχι μόνο δεν έφερε αποτέλεσμα, αλλά έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να σφραγίσει τη νίκη της με δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο.

Πρώτο ημίχρονο

Οι Νικολάου, Φώκου, Ανδρέου, Χαρή και Ομήρου πάτησαν πρώτοι παρκέ με την ομάδα μας να πραγματοποιεί ένα μουδιασμένο ξεκίνημα απέναντι στην καλοστημένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Μόλις στο δεύτερο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με 1-0 μετά από μακρινό σουτ που προσέκρουσε σε σώματα αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα Νικολάου. Το γκολ αυτό λειτούργησε σαν αφύπνιση για τους φουτσαλιστές μας οι οποίοι νοικοκύρεψαν το παιχνίδι τους και φλέρταραν με την ισοφάριση στο 5ο και 8ο λεπτό με δράστη τον αρχηγό Χαρή.

fasi1

Δέκα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 18ο λεπτό ο Δημητρίου με σουτ από απόσταση έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων, για να έρθει ο Χαρή στο 24ο λεπτό να ισοφαρίσει μετά από φάση διαρκείας και αφού πρώτα σημάδεψε το δοκάρι. Το γκολ έδωσε φτερά στους φουτσαλιστές μας οι οποίοι έπαιξαν την αντίπαλό τους στο μισό γήπεδο χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με δράστες τους Ομήρου και Ανδρέου και οργανωτές τους Χαρή και Φώκου.

fasi2

Μεγαλύτερη αυτή του 29ου λεπτού όταν σε γρήγορα εκδηλωμένη αντεπίθεση ο Χαρή βρήκε τον Ανδρέου, ο οποίος επιχείρησε γύρισμα στον ξεμαρκάριστο Ομήρου, ωστόσο η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό στερώντας μια σπουδαία προϋπόθεση για το 1-2. Ο Φώκου ήταν μακράν ο καλύτερος της ομάδας μας αγωνιζόμενος ως τελευταίος αμυντικός και κερδίζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των προσωπικών μονομαχιών με τους αντίπαλους επιθετικούς.

Δεύτερο ημίχρονο

Με την ίδια ακριβώς πεντάδα παρατάχθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας, με το ξεκίνημα να είναι νευρικό και αναγνωριστικό και για τις δύο ομάδες. Οι δύο πρώτες φάσεις ήρθαν στο 34ο και 35ο λεπτό για την Ανόρθωση με τον Ομήρου να κερδίζει κόρνερ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και το σουτ του Χαρή να αποκρούεται από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Και αφού λοιπόν δεν ήρθε το 1-2, τότε μοιραία ήρθε το 2-1 στην πρώτη ουσιαστικά προσπάθεια των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο, γεγονός το οποίο επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τους φουτσαλιστές μας. Απόρροια αυτού ήταν μια έλλειψη συγκέντρωσης στο αγωνιστικό πλάνο με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύομενοι την εμπειρία τους, να φτάσουν γρήγορα στο 4-1 με την συμπλήρωση 40 λεπτών παιχνιδιού.

fasi3

Ο Μάριος Προδρόμου επέλεξε να ρισκάρει σχετικά νωρίς με 15 λεπτά να απομένουν μέχρι το τελικό σφύριγμα, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον νεαρό Χατζηβασίλη αντί του τερματοφύλακα Νικολάου. Ένα διαιτητικό λάθος στο 45ο λεπτό έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των φουτσαλιστών μας μιας δεν υποδείχθηκε φάουλ υπέρ του Ανδρέου στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να φτάσει στο 5-1. Η Ανόρθωση συνέχισε την προσπάθειά της να περισώσει ότι μπορεί με δράστη τον Δημητρίου σε δύο περιπτώσεις, ενώ μετά από κλέψιμο στην μεσαία γραμμή οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 6-1 στο 50ο λεπτό.

fasi4

Μεγάλη ευκαιρία για μείωση του σκορ χάθηκε στο 51ο λεπτό όταν ο Χριστοδούλου ακολούθησε το σουτ του Δημητρίου αλλά ήταν άστοχος προ κενής εστίας, ενώ στο 54ο λεπτό ο Κούννας από πλάγια θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τελευταία αξιόλογη φάση για την ομάδα σημειώθηκε στο 57ο λεπτό όταν ο Χριστοδούλου με ωραία ατομική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά υστέρησε στην τελική προσπάθεια.

Τα καλύτερα έρχονται

Αντί επιλόγου, θα προτιμήσουμε να μεταφέρουμε ως anorthosis24.net τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της μαγικής διετίας, η οποία έδωσε χρώμα στα Παρασκευόβραδά μας. Μέσα από τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει ο τόπος μας, μια ομάδα νεαρών Ανορθωσιάτων κατάφερε να βρει τους πόρους, και το χρόνο, ώστε να δημιουργήσει μια ομάδα που ανέβηκε μέσα σε δύο χρόνια στην κορυφαία κατηγορία της Κύπρου με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν θα κουραστούμε να υπενθυμίζουμε ότι οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας αφιερώνουν κόπο και χρόνο αφιλοκερδώς και ενδεχομένως αυτή η απόχη από σκοπιμότητες να είναι και το κύριο συστατικό της επιτυχίας. Τολμούμε να πούμε ότι τα συναισθήματα και οι συγκινήσεις που μας πρόσφεραν οι φουτσαλιστές μας αυτήν την διετία, έχουμε να τα βιώσουμε από την εποχή των ομίλων του Champions League. Διότι ακριβώς η αγάπη για τον αθλητισμό και τα ιδεώδη που διέπουν ένα ιστορικό σωματείο σαν την Ανόρθωση, είναι συστατικά που σπανίζουν. Μπράβο μάγκες !!!

magkes

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ