Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση

Στην περίπτωση του Νίκου Κωστένογλου σαφώς και υπάρχουν ελαφρυντικά, τα οποία διατυπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ. Ο Ελλαδίτης προπονητής έχει απόλυτο δίκαιο όταν λέει ότι δεν έχει διαθέσιμο ακόμα και το φτωχό ρόστερ που διαμορφώθηκε τόσο στην καλοκαιρινή, όσο και τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ιδιαίτερα στην αμυντική γραμμή, οι λύσεις μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού μετά και την αποχώρηση δύο κεντρικών αμυντικών (Γκάλαμαζ, Παβίσεβιτς) και την μη στελέχωση του αριστερού άκρου.

Παρόλα αυτά από τακτικής άποψης δεν έχουμε ούτε κάποιο αυτοματισμό, ούτε κάποιες στοιχειώδης ενέργειες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού που να δικαιολογούν την όποια δουλειά γίνεται στις προπονήσεις. Ιδιαίτερα στον αγώνα με την ΑΕΛ είδαμε την αποθέωση της ποδοσφαιρικής γύμνιας, με την ανυπαρξία μιας προσωπικότητας στον νευραλγικό χώρο του κέντρου που θα κρατούσε μπάλα για να ξεκουράσει την άμυνα και να δημιουργήσει. Αντί’ αυτού είδαμε πάμπολλα γεμίσματα στο πουθενά από την αμυντική τετράδα και παντελή έλλειψη συνεργασίας και ομοιογένειας στην μεσό-αμυντική γραμμή.

Ένα σημείο που θίξαμε και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας είναι η απουσία οργάνωσης στις στημένες φάσεις, είτε αυτές είναι κόρνερ, είτε φάουλ, είτε ακόμα πλάγια άουτ. Ενδεικτικό είναι ότι στα δύο στημένα που κερδήθηκαν έξω από την περιοχή της ΑΕΛ υπήρξε «σύσκεψη» τεσσάρων ποδοσφαιριστών (Άντιτς, Οχαγιόν, Αβραάμ, Θεοδώρου), ωστόσο οι δύο πρώτοι που τελικά ανέλαβαν την εκτέλεση ήταν επιεικώς… άστοχοι. Στα δε κόρνερ ξεχώρισαν δύο περιπτώσεις όπου η μπάλα αναπήδησε μια φορά στην περιοχή των φιλοξενουμένων με τον πιο κοντινό ποδοσφαιριστή μας να είναι στα τρία μέτρα.

Επομένως τα «κατηγορώ» της περίπτωσης Νίκου Κωστένογλου δεν έρχονται τόσο λόγω του ότι η τελευταία νίκη ήταν με τον Άρσεν Μιχαήλοβιτς στον πάγκο, όσο για την αγωνιστική ανυπαρξία και στα δύο άκρα του γηπέδου, με τους ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να κάνουν τα στοιχειώδη. Και αν κάτι τέτοιο δεν παρατηρήθηκε με ομάδες βεληνεκούς Παραλιμνίου και Άρη, δεν ήμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα τα δούμε απέναντι στους διεκδικητές του τίτλου.

Ο Σκακιστής

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ