Γνωρίστε τον Ανδρέα Μακρή

Γεννήθηκε στην Πάφο στις 27/11/1995 και είναι γιος του Τάσου Μακρή που αγωνίστηκε με επιτυχία στον Ευαγόρα Πάφου.

Γόνος ποδοσφαιρικής οικογένειας, ο Ανδρέας δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει κάτι άλλο στη ζωή του εκτός από το ποδόσφαιρο. Το ίδιο και ο αδερφός του Χρίστος  που αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Νίκου Φρούσσου στην Ερήμη διανύοντας μια αήττητη εκπληκτική πορεία στην Β΄ κατηγορία.

Καριέρα:
Ο Ανδρέας ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου «Ολίμπικο». Ακολούθως στην «Arsenal soccer school of Paphos» για να κάνει ένα βήμα παραπάνω στον Ατρόμητο Γεροσκήπου.

Στα αξιοσημείωτα η κλήση του για δοκιμαστικά από την ΑΕΚ Αθηνών και Μίλαν. Από τον Ατρόμητο μεταπήδησε στην ΑΕΠ όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Με την Β΄ ομάδα της  ενοποιημένης ΑΕΠ σημείωσε 21 γκολ την περίοδο 2011-2012. Έτσι δεν άργησε να έρθει η κλήση για την Α’ ομάδα και την περίοδο 2012-2013 κατέγραψε 16 συμμετοχές και 2 γκολ.

305955_4273714175728_542427050_n

Ίσως για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκαν σωστά οι μηχανισμοί ανίχνευσης ταλέντων της Ανόρθωσης και με συντονισμένες και αστραπιαίες κινήσεις ενέταξαν τον Ανδρέα Μακρή στην Ανορθωσιάτικη οικογένεια, παρά το γεγονός ότι ο «μικρός» βρισκόταν στο μικροσκόπιο και άλλων ομάδων της Α’ κατηγορίας και συγκεκριμένα της ΑΕΛ.

Αν και η συμφωνία είχε επιτευχθεί από τον Δεκέμβρη του 2012, εντούτοις παρέμεινε στην ΑΕΠ μέχρι την αποφοίτησή του από το 3ο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο και το καλοκαίρι του 2013 μεταπήδησε στην Λάρνακα για να συναντήσει τον οικογενειακό του φίλο, Βαλεντίνο Σιέλη.

Ο Ανδρέας ντεμπούταρε με την Ανόρθωση στον αγώνα κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα ενώ αισθητή έκανε την παρουσία του στον αγώνα με τον Άρη όταν και σέρβιρε 2 τελικές πάσες πάρε-βάλε στον Γιάννο Οκκά, χωρίς όμως να μετουσιωθούν σε γκολ.

Στέλεχος  της εθνικής ελπίδων Κύπρου που φέτος προκρίθηκε στην «Elite Round» της Ευρώπης με τον Ανδρέα να σκοράρει 4 γκολ σε 3 παιχνίδια.
603934_214036258736276_993994094_n

Αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός αλλά λόγω του κορμιού και της ταχύτητάς του μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία και στο δεξί άκρο της επίθεσης. Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Μακρής έδειξε απίστευτο τσαμπουκά κυρίως στον αγώνα με τον Άρη. Μπήκε στο γήπεδο και άντλησε δύναμη από το χειροκρότημα του κόσμου. Μπήκε στις καρδιές των οπαδών αλλά τους γέμισε και με ερωτηματικά. Ερωτηματικά κυρίως γιατί τόσο καιρό δεν χρησιμοποιήθηκε ο «μικρός» από τον Ζόρζε Κόστα.

Στρατιωτική θητεία:
Αυτή την στιγμή υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στην Κόσιη στην Λάρνακα ενώ μέχρι την αποστράτευσή του απαιτούνται ακόμη 19 μήνες θητείας. Δείγμα του χαρακτήρα και της ανατροφής του αφού κάποιος άλλος στην ηλικία του θα εκμεταλλευόταν το γεγονός της παρουσίας του στο ρόστερ ομάδας της εμβέλειας της Ανόρθωσης και θα αποχωρούσε από το στράτευμα.

Το μέλλον ανήκει στον Ανδρέα και εμείς του ευχόμαστε ολόψυχα να διαπρέψει με τον «Φοίνικα» στο στήθος και να τιμήσει την Ανόρθωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ