Συνέντευξη Λαμπάν στο Anorthosis24: «Η Ανόρθωση είναι στην καρδιά μου»

Επί ευκαιρίας του ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωσις, το Anorthosis24.net επικοινώνησε με ένα ποδοσφαιριστή που άφησε το δικό του στίγμα στην ομάδα μας τα τελευταία χρόνια και αποτελούσε ένα εκ των πιο αγαπητών στις τάξεις του κόσμου, τον Βίνσεντ Λαμπάν. Μιλήσαμε για το αυριανό παιγνίδι, τα περασμένα παιγνίδια απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, την φετινή Ανόρθωση και για το ενδεχόμενο να επιστρέψει μια μέρα στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Anorthosis24.net: Φόρεσες έξι χρόνια την φανέλα της Ανόρθωσης και αγωνίστηκες σε πάρα πολλά ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωσις. Ποιο από αυτά θυμάσαι πιο έντονα;

Ουφ, καλή ερώτηση. Έπαιξα πάρα πολλά παιγνίδια απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Θυμάμαι ένα  παιχνίδι στα play-off, με γκολ του Νικολάου, νομίζω κερδίσαμε ή αν δεν κερδίσαμε ήταν σαν νίκη για εμάς. Ο Παναγή μου έβγαλε την σέντρα εγώ την έδωσα στον Νικολάου και αυτός σκόραρε. Θυμάμαι και το παιχνίδι με τον Σκοπελίτη (0-1 για το 2007-2008). Πήραμε το πρωτάθλημα εκείνη την χρονιά. Από τα εντός θυμάμαι καλά εκείνο με τον Στόιλοφ. Σκόραρα εγώ και ο Λαβόρδε και κερδίσαμε 2-0.

Anorthosis24.net: Μπορείς να κάνεις μια πρόβλεψη για αύριο;

Στις προβλέψεις δεν είμαι και πολύ καλός (γέλια). Φυσικά ελπίζω να κερδίσει η Ανόρθωση. Έπαιξα έξι χρόνια και είναι λογικό να θέλω να κερδίσουμε. Σέβομαι όμως τον ΑΠΟΕΛ, σέβομαι τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ. Εξάλλου με αρκετούς παίζουμε μαζί στην Εθνική ομάδα όμως θέλω η Ανόρθωση να κερδίσει. Έχει σημαντικές πιθανότητες η Ανόρθωση, το ΑΠΟΕΛ είχε δύσκολο ξεκίνημα με νέο προπονητή. Μετά τον Ιβάν είναι δύσκολο…

Κάπου εκεί τον διακόψαμε και του θέσαμε το παράδειγμα της Ανόρθωσης μετά τον Κετσπάγια

Ναι, ναι μπορούμε να το συγκρίνουμε. Ηταν πολύ δύσκολο για εμάς το ίδιο και για εκείνους τώρα. Είναι όμως ένα παιχνίδι  τα πάντα μπορούν να συμβούν. Έχουν και το πλεονέκτημα της έδρας. Πόσο κόσμο θα έχει ξέρεις; Του απαντήσαμε γύρω στις 12.000.

Αυτό είναι καλό για την Ανόρθωση, το ότι δεν θα είναι γεμάτο το γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί της Ανόρθωσης θα πάνε στο παιγνίδι. Έχει καλές πιθανότητες η Ανορθωσις να νικήσει.

Anorthosis24.net:  Παρακολουθείς τα παιχνίδια της Ανόρθωσης;

Ναι ναι, φυσικά. Δεν μπορώ να παρακολουθώ ολόκληρα τα παιγνίδια βλέπω σίγουρα τα στιγμιότυπα. Έχω ακόμη πολλούς φίλους στην ομάδα, μιλώ με τους ποδοσφαιριστές και μου λένε για τα παιγνίδια. Μιλάμε για τα παιγνίδια και την ομάδα. Έφυγα από την Ανόρθωση αλλά δεν μπορείς να την ξεχάσεις τόσο εύκολα από την μια μέρα στην άλλη. Μιλώ πολύ με τον Μάθιου Βαλβέρδ και φυσικά ενδιαφέρομαι για την ομάδα.

Anorthosis24.net Πιστεύεις ότι φέτος η Ανόρθωση μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

Πιστεύω ότι μπορούμε. Πιστεύω ότι η Ανόρθωση μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα. Έχουμε καλούς παίκτες, από ότι κατάλαβα έχουμε και καλό προπονητή.  Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι ανοιχτό. Το ΑΠΟΕΛ όπως είπα κάνει μια νέα αρχή, η Ομόνοια δεν είναι και στην καλύτερη της φόρμα, ο Απόλλωνας παίζει στο Europa League και θα είναι δύσκολο για αυτούς. Είναι ανοιχτό το πρωτάθλημα φέτος. Η Ανόρθωσις έχει τις πιθανότητές της, ειδικά αν κερδίσει αύριο τον ΑΠΟΕΛ. Κέρδισε ήδη τον Απόλλωνα και την Ομόνοια.

Anorthosis24.net  Πως βρήκες το Ρουμάνικο πρωτάθλημα;

Είναι κάτι νέο για μένα, η αρχή ήταν λίγο δύσκολη. Είναι καλό το ποδόσφαιρο στην Ρουμανία και είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ. Τα τελευταία δυο παιγνίδια παίξαμε απέναντι σε δύο πολύ δυνατές ομάδες, την Δυναμό και την Κλουζ. Είναι πολύ καλό το επίπεδο της ομάδας, ειλικρινά είμαι ευχαριστημένος.

Anorthosis24.net  Θα σε δούμε ξανά να φορείς την φανέλα της Ανόρθωσης ή είναι νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο;

Είμαστε ακόμη στον Οκτώβριο, είναι πολύ νωρίς. Είναι μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Τώρα παίζω για την ομάδα μου, τα δίνω όλα για την Άστρα όπως εξάλλου έκανα σε όλη μου την καριέρα μου. Το μυαλό μου αυτή την στιγμή είναι μόνο εδώ. Είμαι όμως ακόμη 29 ετών και ελπίζω να έχω πολλές χρονιές μπροστά μου. Η Ανόρθωση είναι ακόμη στην καρδιά μου, έπαιξα με αυτή την ομάδα στους ομίλους του Champions league, κέρδισα το πρωτάθλημα. Πέρασα 6 χρόνια εκεί και την αισθάνομαι και είναι σαν την οικογένεια μου

Anorthosis24.net:  Αν και έφυγες είσαι ακόμη ένας από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές στον κόσμο της Ανόρθωσης. Τι μήνυμα τους στέλλεις;

Όπως συνήθιζα να λέω όταν ήμουν ποδοσφαιριστής της ομάδας, ελπίζω να είναι κοντά στην ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να είναι δίπλα στην ομάδα όχι μόνο στις καλές στιγμές αλλά και στις κακές. Ως ποδοσφαιριστής στις κακές στιγμές δίνεις ακόμη περισσότερες δυνάμεις και χρειάζεσαι τον κόσμο δίπλα σου να σε στηρίζει και να σου δίνει δύναμη. Ξέρω τους πιο πολλούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και ναι θέλουν να κάνουν το καλύτερο και προσπαθούν για αυτό. Ελπίζω οι φίλοι της ομάδας να είναι κοντά, επειδή η χρονιά είναι μεγάλη. Θα υπάρξουν και τα καλά παιγνίδια  αλλά και τα κακά, όμως ο κόσμος πρέπει να μείνει δίπλα τους και να τους στηρίζει όλη την χρονιά. Ως ποδοσφαιριστής όταν βλέπεις ότι οι οπαδοί είναι κοντά σου στις δύσκολες στιγμές δίνεις ακόμα περισσότερες δυνάμεις ακόμα και από αυτό που μπορείς. Το καλύτερο παράδειγμα αυτά τα χρόνια είναι στην Αγγλία με τους οπαδούς της Λίβερπουλ, είναι πάντοτε δίπλα στην ομάδα τους  παρά τις δύσκολες στιγμές που περνούν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ